Медия без
политическа реклама

Звезди даряват милиони на Австралия

08 Яну. 2020
Елтън Джон обяви дарението си по време на концерт.
EPA/BGNES
Елтън Джон обяви дарението си по време на концерт.

Елтън Джон дари 1 милион долара на фонда за борба с горските пожари в Австралия. Звездата оповести намерението си по време на концерт в Сидни:

„Всички изпитваме дълбок респект от работата, която вършат пожарникарите” - каза той пред многохилядната публика. "Има хора, загубили живота си, докато спасяват домове, има хора  загубили и живота, и домовете си. И накрая, имаме и сърцераздирателната трагедия с животните и техните местообитания, която честно казано е в библейски мащаби. Ето защо тази вечер ще даря 1 милион долара в подкрепа на борбата с пожарите”. 

Ден по-рано акторът Крис Хемсуърт, най-популярен с ролята на Тор от филмите в киновселената на „Марвел”, също дари 1 милион долара за борбата с горските пожари в Австралия. Той съобщи сам за жеста на страницата си в Инстаграм.

Хемсуърт насърчава и своите последователи да последват примера му.  „Надявам се и вие ще помогнете. Всяко пени е важно. Всяка сума, която можете да споделите, ще бъде много полезна и ценна”, написа звездата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Hemsworth (@chrishemsworth) on

В гористите райони на Австралия големите пожари са почти ежегодно явление, но този сезон те са значително повече от обикновено. Започнаха още през септември 2019-а, като ситуацията се усложни допълнително от факта, че тя беше най-сухата в Австралия през последните 100 години. За няколко месеца пожарите из цялата страна изгориха около пет милиона хектара гора и почти две хиляди къщи. Загинаха най-малко 25 души, а в пламъците намериха смъртта си милиони диви и домашни животни.

Сред  знаменитостите от света на шоубизнеса, оказали финансова помощ, е и  Никол Кидман, дарила 500 хил. долара за селски пожарни, последвана със същите суми от поп звездите Пинк и Кайли Миноуг. 

През първата седмица на януари австралийската комедийна актриса Селест Барбър събра над 40 милиона долара за борба с огъня. Тя публикува във Фейсбук молба за помощ, на която откликнаха повече от един милион души от цял ​​свят. 

Събраните пари ще бъдат използвани на борба с пожарите в щата Нов Южен Уелс, които  е пострадал особено тежко от бедствието. 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата