Медия без
политическа реклама

Юго рокаджии правят трибют шоу на Queen у нас

Музикалните клонинги на Фреди Меркюри и компания ще имат концерт в София на 4 май

19 Апр. 2023
Queen Real Tribute Band пресъздават песните на своите кумири от Queen и енергията на живите им изпълнения.
Queen Real Tribute Band пресъздават песните на своите кумири от Queen и енергията на живите им изпълнения.

Песните на Queen, но изпети и изсвирени от музиканти от бивша Югославия, ще слушаме на 4 май у нас. Queen Real Tribute Band пристига за концерт в София в края на успешното си световно турне, преминало през Австралия, Китай, Южна Корея, Бразилия и Европа. Шоуто в Sofia Live Club ще включва всички най-големите хитове на незабравимите рок легенди - Bohemian Rhapsody, The Show Must Go On, We Are The Champions, Another One Bites The Dust, Radio Gaga и т.н.

Групата е известна с автентичните си изпълнения, които завладяват сърцата на меломаните по целия свят. Само в Бразилия музикантите са изнесли над 70 концерта в рамките на четири обиколки. Именно любовта към Queen ги вдъхновява да се съберат през 2007 г. и да създадат трибют, в който не просто да интерпретират песните на Фреди, а да пресъздадат максимално достоверно цялата енергия на четворката за феновете, които вече няма как да се докоснат до кумирите си. Амбициозните артисти си поставят за цел да постигнат перфектна симбиоза между безкомпромисно внимание към детайла на музикалното изпълнение, специално създадените по оригинални модели костюми и ефектните сценография и сценично присъствие. Самият Брайън Мей – легендарният китарист на Queen, е впечатлен от работата на групата и изпълнява общ jam session с тях през 2021-ва.

„Репетираме непрекъснато, за да сме сигурни, че феновете ни ще получат възможно най-доброто шоу. Нямаме търпение да се видим с всички в София и да им подарим една вечер, която няма да забравят“, обещава барабанистът на групата Марко Малинкович. Queen Real Tribute Band са професионални музиканти от региона на бивша Югославия. Освен вокала Иван Ристанович и Малинкович, в групата са и Ненад Бойкович - китара и вокал, и Иван Джерфи - бас и вокал.

От организаторите на концерта у нас – Real Tributes Bulgaria, издават, че интересът към събитието е бил много висок още от първия ден, в който е било обявено в социалните мрежи, и капацитетът на клуба вече е 80% запълнен. Относно предстоящото шоу от компанията коментират: „Филмът „Бохемска рапсодия“ от 2018 г. и фантастичното изпълнение на ролята от страна на Рами Малек дадоха възможност на страшно много хора по света да се докоснат отново до гениалния артистичен талант на Фреди Меркюри и то от такава близост, от каквато конкретно тук, у нас, само единици българи са имали късмета да го направят през 70-те и 80-те години. Този шедьовър на филмовото изкуство не просто възроди интереса към музиката на Queen у поколението, което е имало щастие да израсне с нея, но и създаде страшно много нови по-млади фенове, които за първи път усетиха магнитуда на енергията на артист като Фреди Меркюри. Не на последно място – и заради всички онези концертни изпълнения, пресъздадени във филма едно към едно до най-дребния жест, мимика и технически детайл“.

Билетите за концерта на Queen Real Tribute Band на 4 май на цени 20 и 30 лева са в продажба на http://artkt.eu/queen

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата