Quantcast
„Властелинът на пръстените“ на Amazon обяви премиерна дата  | СЕГА
facebook
twitter

Култура

„Властелинът на пръстените“ на Amazon обяви премиерна дата 

Сериалът по епоса на Дж. Р. Р. Толкин показа и първи кадър
1 425
 Amazon Prime
Първи кадър — от първия епизод на най-скъпия сериал в историята.

Амбициозният телевизионен сериал на „Властелинът на пръстените“ на Amazon най-накрая има потвърдена дата на премиерата, а като бонус с обявяването ѝ пусна и първата снимка.

„Както казва Билбо: „Сега мисля, че съм напълно готов за ново пътешествие“, обявиха водещите фигури зад сериала Дж. Д. Пейн & Патрик Маккей. „Да живеем в света на Средната земя през тези месеци беше приключението на живота ни. Нямаме търпение феновете също да имат шанс да го преживеят“. 

Amazon потвърди, че

световната премиера на сериала ще бъде в петък, 2 септември, 2022 г.

Продукцията, която завърши снимките на първия си сезон в понеделник, ще се излъчва по Prime Video на Amazon в повече от 240 държави и територии по света. 

„Това е по-късна дата от нашите очаквания“ каза  шефът на Amazon Studios Дженифър Салки пред „Холивуд Рипортър“. Плановете са били филмът да бъде излъчен в ефир през 2021 г., но те са променили поради коронавирусната пандемия.

„Не мога да изразя колко сме развълнувани всички да заведем глобалната си публика на ново и епично пътешествие през Средната земя“ - добави Салки. - Нашите талантливи актьорски, творчески и продуцентски екипи са работили неуморно в Нова Зеландия, за да реализират тази неописуема и внушаваща страхопочитание визия.“

Аmazon ще пуска по един е епизод седмично,

вместо да дебютира с всички наведнъж. От студиото казват, че поредицата все още няма официално заглавие.  

Въпреки че феновете на „Властелинът на пръстените“ вече имат дата на премиера, те все още не разполагат с много подробности за сюжета. Информацията от Amazon гласи: „Новата епична приказна драма на Дж. Р. Р. Толкин за втората епоха в историята на Средната земя излиза за първия път на екран. Започвайки във време на относително спокойствие, хиляди години преди събитията от книгите „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“, поредицата проследява ансамбъл от герои, както познати, така и нови, които се изправят срещу всяващото страх

завръщане на злото в Средната земя.“

Горната снимка е от първия епизод на шоуто, но в момента студиото не дава информация кой е героят или актьорът (така че спекулациите могат да започнат). Все пак, това е пръв поглед към Вселената на Толкин във филмова форма след финала на „Хобит“ на Питър Джаксън през 2014 г.

Проектът представлява изключително мащабна инициатива за компанията. „Холивуд Рипортър“ по -рано потвърди, че Amazon ще похарчи приблизително 465 милиона долара само за първия сезон - а студиото се е ангажирало с няколко. Числата правят сериала най-скъпото телевизионно шоу за всички времена.

Според официалното описание „Властелинът на пръстените“ „за първи път извежда на екран героичните легенди от Втората епоха в историята на Средната земя.  Тази епична драма се развива хиляди години преди събитията в „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“ на Толкин и ще върне зрителите в епохата, в която са зараждат  велики сили, кралства се издигат до славата и падат в разруха, неочаквани герои се подложени на изпитания, а надеждата се крепи на косъм, докато 

най-големият злодей, описван някога от перото на Толкин,

заплашва да потопи в мрак целия свят.  Започвайки във време на относително спокойствие, поредицата следва ансамбъл от герои, както познати, така и нови, които ще се сблъскват с очаквано със страх повторно появяване на злото в Средната земя. От най-тъмните дълбини на Мъгливите планини и величествените гори на елфическата столица Линдон до спиращото дъха островно кралство Нуменор и най-отдалечените части на картата, тези царства и герои ще създадат наследство, което ще живее дълго след като тях вече ги няма.  

Още

Голота плаши феновете на "Властелина на пръстените"

06.06.2021

890
Amazon купи Metro Goldwyn Mayer за 8,45 млрд. долара

26.05.2021

891
Amazon заобиколи България и избра Румъния

20.05.2021

14021