Медия без
политическа реклама

Трият украинските бандити в нов филм на Гай Ричи

27 Юни 2022

Премиерата на новия шпионски трилър на режисьора Гай Ричи - Operation Fortune с Джейсън Стейтъм и Хю Грант в главните роли, беше отложена, за да се „изчегърта“ от него националността на бандитите, съобщи Daily Mail. Филмът, заснет през 2020-а, трябваше да излезе през пролетта на тази година, но е бил свален от програмата, тъй като сред отрицателните герои фигурирали украински гангстери. От продукцията вече са изрязани сцените, в които се споменава националността им. Но в трейлъра, който е качен в платформата YouTube, все още става дума за украински престъпен синдикат, закупил по сюжет смъртоносно оръжие. „Украинците ли? Аз мога да се внедря сред тях“, произнася персонажът на Джейсън Стейтъм – шпионинът Орсън Форчън. На което неговата помощничка, изиграна от актрисата Обри Плаза, отговаря: „Надявам се първо да ги заведеш на вечеря“…

Super spy Orson Fortune (Jason Statham) must track down and stop the sale of a deadly new weapons technology wielded by billionaire arms broker Greg Simmonds...

Източници, близки до създателите на филма, са разказали пред изданието, че са решили националността на бандитите да не се посочва „заради чувствителността на зрителите към продължаващата война“ в Украйна. Според авторите на пародийния екшънтрилър неговото предназначение е да бъде „измислено забавление, а не политическо заявление“, но излизането на проекта просто е било изпреварено от международните събития. Един от тях отбелязва: „Нека да е ясно, във филма има много лоши момчета… Те идват от цял свят. Но поради чувствителността към продължаващата война в Украйна беше решено, че някои от тях вече не трябва да бъдат идентифицирани като украинци“.

Филмът на Ричи е жертва на злощастно планиране в лош момент, коментира изданието. Рекламната му кампания беше готова, трейлърите бяха реализирани, а плакатите – отпечатани още през декември миналата година.

Новият шпионски трилър на Гай Ричи с пълното заглавие Operation Fortune: Ruse de guerre (преведено у нас като „Операция Форчън: Троянски кон“) е глътнал 125 милиона лири бюджет. Освен Джейсън Стейтъм, Хю Грант и Обри Плаза в него участват и актьорите Джош Хартнет, Кари Елуиз, Бъгси Малоун и др. Нова дата за премиерата все още не е уточнена, казва се само, че ще бъде по-късно през годината. След като руските войски започнаха да оказват натиск по границите с Украйна, оригиналната премиерна дата – 22 януари, беше отложена за март. На 24 февруари, когато танковете на Путин нахлуха в страната, тази по-късна дата също беше отменена без обяснение от дистрибутора STX.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?