Медия без
политическа реклама

Тарантино с награда в Рим и планове за уестърн комедия

21 Окт. 2021
Тарантино със съпругата си Даниела Пик в Рим.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Тарантино със съпругата си Даниела Пик в Рим.

Девет филма след началото на кариерата си, американският режисьор Куентин Тарантино бе отличен с награда за цялостно творчество от филмовия фестивал в Рим. Тя бе връчена на автора на "Криминале", "Убий Бил" и "Имало едно време... в Холивуд" от италианския хорър режисьор Дарио Ардженто. 

58-годишният Тарантино присъства заедно със съпругата си, която неотдавна го направи баща за пръв път. "Фактът, че 30 години по-късно съм тук, в Рим, и получавам награда за цялостно творчество, и гражданите на Рим знаят кой съм, е доста специален", каза той.

Сценаристът и режисьор извърши революция в начина на правене на филми и създаваше сюжети по нови и иновативни начини. Той е удостоен с два "Оскара" за най-добър оригинален сценарий - за "Криминале" през 1995 г. и за "Джанго без окови" през 2013 г. Все още обаче му се изплъзва наградата за най-добра режисура.

По-рано в Рим Тарантино сподели някои планове за бъдещите си проекти, макар до неотдавна да говореше за пенсиониране след десетия си, последен филм. На въпрос дали би заснел "Убий Бил 3" той отговори: "Да, защо не?", но уточни, че непосредствените му планове са други. Той мечтаел да заснеме комедия, но с елементи на спагети уестърн в нея. Сред проектите му са също сборник с филмова критика и тв сериал, чиято тематика все още не е известна.

Фестивалът в италианската столица беше открит на 14 октомври с "Очите на Тами Фей" и продължава до 24 октомври. В събота друг именит американски режисьор - Тим Бъртън, също ще получи награда за цялостно творчество.

Официалната селекция на фестивала включва 23 филма от 23 държави, сред които Саудитска Арабия, Доминиканската република и Косово. Фестивалът ще закрие програмата си с комиксовата суперпродукция "Вечните" на носителката на "Оскар" Клои Жао. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата