Quantcast
Ще гледаме на кино как бе разобличен Харви Уайнстийн | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Ще гледаме на кино как бе разобличен Харви Уайнстийн

Кери Мълиган и Зоуи Казан са избрани за двете главни роли
595
 EPA/BGNES
Кери Мълиган и Зоуи Казан, които ще влязат в ролите на двете журналистки от „Ню Йорк Таймс“, и обектът на техните разследвания.

Почти четири години след като Меган Туахи и Джоди Кантор публикуваха в „Ню Йорк Таймс“  разследването си за секс скандала с Харви Уайнстийн, Холивуд е готов да разкаже историята за това как двете репортерки успяха да разобличат един от най-могъщите холивудски магнати, съобщи Deadline.

Тези разкрития предизвикаха над 100 жени да споделят какво са преживели - включително звезди като Ашли Джъд, Кара Делевин и Роуз Макгоуан - които обвиниха Уайнстийн в сексуален тормоз и опити да си купи мълчанието им с извънсъдебни споразумения. Глобалните движения, като #MeToo и #TimesUp, предизвикаха сеизмични културни промени.

Universal Pictures подготвя „Тя каза“, драма, базирана на документалния бестселър на „Ню Йорк Таймс“ She Said“(„Тя каза“). Студиото е на финала на преговорите с актрисите Кари Мълиган и Зоуи Казан за  ролите на Туохи и Кантор. Работата по филма  ще започне да това лято, като за режисьор е определена германката Мария Шрадер, която спечели „Eми“ с минисериала на Netflix Unorthodox, а сценарият е на носителката на „Оскар“ Ребека Ленкевич.

Докато репортажите, донесли „Пулицър“ на Туохи и Кантър,  разследваха паданието на Уайнстийн, фокусът във филма няма да е върху осъдения филмов продуцент, съобщава Deadline.  Вместо това той ще се съсредоточи върху изцяло женския журналистически екип, които упорито търси и и изважда на светло истината, въпреки постоянните заплахи и опасности.  Историята ще бъде разказан по "процедурен начин" както други известни филми за репортерски разследвания, довели до исторически скандали, като  "Спотлайт" и "Всички мъже на президента".

„Тя каза“, ще бъде втори пореден филм за Мълиган, който изследва теми за сексуално насилие, съгласие и привличане под отговорност на мъже, извършители на сексуално насилие и останали ненаказани от властите. По-рано тази година британската актриса беше номинирана за "Оскар", BAFTA и "Златен глобус" за ролята си на Каси, жена, която реагира на смъртта на своя приятелка, в "Момиче с потенциал" на Емералд Фенъл.

***

През март 2020 г. Уайнстийн, който отричаше  всички твърдения за секс без взаимно съгласие и твърдеше, че е невинен, беше осъден на 23 години затвор за извършване на престъпни сексуални действия, включително изнасилване от първа и трета степен. В момента той излежава присъдата си в затвор в Ню Йорк и му предстоят още наказателни дела по обвинения от няколко жени в Лос Анджелис. 

Още

Съдът отхвърли 1 от 11-те нови обвинения срещу Харви Уайнстийн

30.07.2021

308
Отмъщението се сервира студено
Още 4 жени обвиниха Уайнстийн в изнасилване - едната непълнолетна

29.05.2020

2104