Quantcast

Медия без
политическа реклама

Още една жена обвини Харви Уайнстийн в изнасилване

Бившата актриса Лиса Пекар била подложена на „голо прослушване“ в хотелската стая на магната

27 Яну. 2023
Linkedin
Лиса Пекар е поредната жена, която описва сексуално посегателство от страна на Уайнстийн.

Още една жена обвини осъдения за сексуални престъпления филмов магнат Харви Уайнстийн в изнасилване, съобщи Daily Mail. Бившата актриса Лиса Пекар разказа, че през 2001 г. продуцентът я е принудил да прави орален секс в хотелската стая, където тя мислела, че ще се проведе прослушване за роля. При срещата с продуцента той я накарал да се съблече до „чифт червени обувки“, след което й казал, че трябва да отслабне с 4-5 кг. Тя „се вцепенила“, когато той също се съблякъл, а после го молела да спре, когато той започнал да „вре“ в лицето й „обезобразените си гениталии“. Самият Уайнстийн впоследствие я посъветвал: „Ако бях на твое място, не бих разказвал за това“.

След случилото се на Пекар било предложено да се снима във филмов проект през 2003 г. – „Поглед от върха“ с Гуинет Полтроу в главната роля. В него тя произнесла една-единствена реплика, въпреки че първоначално от създателите й била обещана по-голяма роля на амбициозна стюардеса. Пекар отбелязва, че този инцидент сложил край на актьорската й кариера, заради което тя започнала да се занимава с писане на сценарии и продуциране (дейност, в която също няма особени изяви).

Пекар разказва, че преди това е работила като хостеса в ресторанта на знаменитостите Ago, когато е била забелязана от продуцента на Miramax Италия Фабрицио Ломбардо. Той й казал, че прилича на Моника Белучи и я запознал с Уайнстийн на партито на Miramax за наградите „Оскар“ през 2001 г. Първоначално той й се сторил „джентълмен“ и „мил, учтив и пълен с информация“. Злополучното „прослушване“ в хотелската му стая няколко месеца по-късно обаче й разкрило истинското му лице.

Представители на Харви Уайнстийн отрекоха твърденията на бившата актриса, като заявиха, че той е готов да премине през детектор на лъжата, за да докаже невинността си. Откровенията на Лиса Пекар идват в момент, когато адвокатите на опозорения филмов магнат започнаха активна кампания да съкратят времето му зад решетките. По-рано този месец те подадоха молба за отмяна на присъдата му за изнасилване и сексуално посегателство от 2020 г., по която той трябва да излежи 23 години затвор, твърдейки, че съдията по делото в Манхатън е бил повлиян от обществения интерес към движението #MeToo. Въпреки че беше признат за виновен в изнасилване и сексуално посегателство във втори процес в Лос Анджелис през декември, присъдата беше отложена, тъй като защитата му настоява за нов процес. В своя публикация Пекар заявява, че последните новини са я подтикнали да говори открито, добавяйки, че страхът от „отмъщение“ и от това „да не ти повярват“ са я спрели да го направи по-рано. „Щом на мен ми отне толкова време да се разкрия, колко ли още жертви има още?!“, пита се тя.

Обвиненията по адрес на холивудския продуцент за пръв път прозвучаха през 2017 г. от страниците на New York Times. Изданието съобщи за много млади актриси и подчинени на магната, които са пострадали от сексуалните му атаки през последните 30 години. По-късно своите истории за отношенията си с продуцента разказаха над 80 жени, включително Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек.

Още по темата