Quantcast

Медия без
политическа реклама

Семейство Gucci се възмутиха от филма на Ридли Скот

Британският режисьор не им остана длъжен и защити работата си

01 Дек. 2021
MGM
Лейди Гага и Адам Драйвър в „Домът на Gucci“.

В „Домът на Gucci“ американката с италианска кръв Стефани Джерманота, по-известна на света като Лейди Гага, е в ролята на убилата съпруга си Патриция Реджани. Наследниците на основателите на модната къща Gucci са възмутени от току-що излезлия филм на британския режисьор Ридли Скот — те смятат, че семейството им е представено като куп невежи злодеи.

Семейство Gucci споделят възмущението си в отворено писмо, публикувано от италианската агенция ANSA. В писмото се казва, че Алдо Гучи, оглавявал компанията от 1953 до 1986 г. (в ролята е Ал Пачино), и други членове на семейството са представени във филма като „злодеи, невежи и безчувствени към света около тях", които мислят и се държат така, както техните прототипи никога не са се държали.

„Чисто човешки това боли и е оскърбително за наследството, върху което сега е изградена марката“, пишат семейства Gucci, които не притежават марката вече повече от 30 години. „Семейство Gucci си запазва правото да предприеме всякакви действия, за да защити името и имиджа си“, се казва в писмото.

Ще бъдем специални гости в #ДомътНаGucci oт 26 ноември само в кината.

В „Домът на Gucci“ Реджани, излежала 18 години за поръчковото убийство през 1995 г. на бившия си съпруг Маурицио Гучи, наследил модната къща, се играе от американската певица с италиански корени Лейди Гага. Нейната работа, семейството също смята за изключително злополучна. „Не само във филма, но и в изявленията на актьорите, Патриция Реджани е изобразена като жертва, опитваща се да оцелее в среда на мъжка шовинистична корпоративна култура. Нищо не може да бъде по-далеч от истината“, се казва в писмото.

Режисьорът Ридли Скот още не е коментирал това писмо, но вече отговори на критиките от страна на семейство Gucci - след интервю с братовчедката на убития Маурицио, Патриция Гучи. Тя обвини режисьора, че "е откраднал името на семейството, за да го спечели пари".

„Няма да се забърквам в това. Искам да ви напомня, че единият Гучи беше убит, а другият (Алдо) беше в затвора за укриване на данъци, така че не е нужно да ми казват, че печеля пари от името им“, каза Скот миналата седмица в интервю за BBC Radio 4.

В скорошно интервю самата Патриция Реджани похвали Лейди Гага, нарече играта й гениална, но се оплака, че звездата не е говорила с нея „поне от учтивост“. 

Продуцентите на филма вече поясниха, че не са желали актрисата да се среща с прототипа на героинята си, защото да не бъдат  обвинени, че по някакъв начин подкрепят или одобряват престъплението на Реджани.

Премиерата на „Домът на Gucci“ е в САЩ и Канада бе на 24 ноември, а у нас е в киносалоните от 26 ноември. 

Още по темата