Медия без
политическа реклама

Руски балетист предложи брак насред Арена ди Верона

Премиер-солистът на "Ла Скала" Тимофей Андрияшенко падна на колене пред 13 000 зрители

21 Юли 2022
Тимофей Андрияшенко пада на коляно и моли Николета Мани да се омъжи за него.
ANSA
Тимофей Андрияшенко пада на коляно и моли Николета Мани да се омъжи за него.

Роденият в Рига руски балетист Тимофей Андрияшенко предложи брак на италианската балерина Николета Мани по време на овациите след изпълнението им на най-големия в света амфитеатър на открито Арена ди Верона снощи. 13 000 зрители аплодираха вълнуващия личен момент на двамата премиер-солисти на Миланската „Ла Скала“ в рамките на мегаспектакъла Roberto Bolle and Friends, организиран от най-изявения италиански балетист в момента, Роберто Боле.

Точно след поклоните, когато изтанцуваха прочутото „па де дьо“ от балконската сцена от балета „Ромео и Жулиета“ по музика на Сергей Прокофиев и хореография на Кенет Макмилан, Андрияшенко коленичи пред партньорката си и извади червена кадифена кутийка с годежен пръстен. Впоследствие Николета призна, че в началото просто не осъзнавала какво се случва, но бурните аплодисменти на публиката, кордебалета и самия Роберто Боле бързо я върнали към реалността. Целувката на двамата годеници след заветното „да“ от страна на Николета бе увековечена от хиляди смартфони на Арената. Кадри от щастливото събитие веднага след това заляха Мрежата.

Малко по-късно стана известно, че всичко е било организирано до минималните детайли, разкри www.milanotoday.it. Майката и бащата на Тимофей донесли пръстена от Милано, а домакинът Роберто Боле, приятел на двойката, съдействал бижуто да бъде скрито в близост до прожекторите на сцената, за да може Андрияшенко да го вземе в подходящия момент. Това станало и с помощта на брата на Николета – член на техническия екип на спектакъла. „Роберто ми предложи тази уникална възможност“, сподели след това роденият в Латвия балетист.

Така, след изпълнението на един от най-романтичните танцови дуети от класическия репертоар, „Ромео и Жулиета“ този път не завърши трагично.

Timofej Andrijashenko Marriage Proposal to Nicoletta Manni - Arena Di Verona#TimofejAndrijashenko #Bolleandfriends #Nicolettamanni

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?