Медия без
политическа реклама

Рокмузикант предсказал датата на смъртта на Елизабет II

Лидерът на група The Cure Робърт Смит направил прогнозата още преди десетилетие

10 Септ. 2022
Робърт Смит от The Cure
ЕРА/БГНЕС
Робърт Смит от The Cure

Лидерът на рокгрупата The Cure Робърт Смит предсказал датата на смъртта на английската кралица Елизабет II, като сбъркал само с един ден. Това припомня онлайн изданието The Line of Best Fit.

То отбелязва, че музикантът никога не е бил почитател на кралската фамилия във Великобритания, но се оказва, че той е дал най-близката прогноза за датата на смъртта на особата преди малко повече от десетилетие. По време на фестивала Hurricane в Германия през 2012 г., Смит дава интервю, в което говори за своята неприязън към короната и на финала казва: „Кралицата ще умре на 7 септември, ще има огромен бунт и аз ще бъда обявен за крал“.

Кралица Елизабет II издъхна на 8 септември. По-рано през деня Бъкингамският дворец обяви, че над нея е установено лекарско наблюдение заради влошеното й здраве. В замъка Балморал в Шотландия, където Нейно величество прекара последните седмици от живота си, с нея дойдоха да се сбогуват децата и внуците й.

Втората част от предсказанието на Робърт Смит обаче не се сбъдна, тъй като първородният син на Елизабет II току-що беше обявен за крал на Британската общност, а въстание не се очертава. Новият крал Чарлз Трети обяви в страната траур, който ще приключи седем дни след погребението на кралицата.

63-годишният китарист, водещ вокал и автор на песни Робърт Смит е единственият останал постоянен член на група The Cure при множеството промени в състава й от нейното основаване през 1978 г. до днес. В едно от редките си интервюта – за Rolling Stone през 2019 г., музикантът коментира политическите си възгледи, като казва, че „винаги е поддържал това, което може да се смята за социалистическа гледна точка за света“ и че според него „дясното от центъра винаги е погрешно“.

Можете да чуете предсказанието на Робърт Смит от The Cure на 36:00 минута от видео интервюто.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата