Quantcast
Рокмузикант предсказал датата на смъртта на Елизабет II | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Рокмузикант предсказал датата на смъртта на Елизабет II

Лидерът на група The Cure Робърт Смит направил прогнозата още преди десетилетие
2 486
 ЕРА/БГНЕС
Робърт Смит от The Cure

Лидерът на рокгрупата The Cure Робърт Смит предсказал датата на смъртта на английската кралица Елизабет II, като сбъркал само с един ден. Това припомня онлайн изданието The Line of Best Fit.

То отбелязва, че музикантът никога не е бил почитател на кралската фамилия във Великобритания, но се оказва, че той е дал най-близката прогноза за датата на смъртта на особата преди малко повече от десетилетие. По време на фестивала Hurricane в Германия през 2012 г., Смит дава интервю, в което говори за своята неприязън към короната и на финала казва: „Кралицата ще умре на 7 септември, ще има огромен бунт и аз ще бъда обявен за крал“.

Кралица Елизабет II издъхна на 8 септември. По-рано през деня Бъкингамският дворец обяви, че над нея е установено лекарско наблюдение заради влошеното й здраве. В замъка Балморал в Шотландия, където Нейно величество прекара последните седмици от живота си, с нея дойдоха да се сбогуват децата и внуците й.

Втората част от предсказанието на Робърт Смит обаче не се сбъдна, тъй като първородният син на Елизабет II току-що беше обявен за крал на Британската общност, а въстание не се очертава. Новият крал Чарлз Трети обяви в страната траур, който ще приключи седем дни след погребението на кралицата.

63-годишният китарист, водещ вокал и автор на песни Робърт Смит е единственият останал постоянен член на група The Cure при множеството промени в състава й от нейното основаване през 1978 г. до днес. В едно от редките си интервюта – за Rolling Stone през 2019 г., музикантът коментира политическите си възгледи, като казва, че „винаги е поддържал това, което може да се смята за социалистическа гледна точка за света“ и че според него „дясното от центъра винаги е погрешно“.

Можете да чуете предсказанието на Робърт Смит от The Cure на 36:00 минута от видео интервюто.

 

Още

Избори в годината на водния заек

02.01.2023

ПЕТЬО ЦЕКОВ

5060
В Западна България утре се очакват сняг и поледици

26.11.2022

1892
ООН: Населението на България се топи с 24,7% до 2050 г.

20.11.2022

2944