Медия без
политическа реклама

Проклятието над "Индиана Джоунс 5" продължава

Член на екипа почина на снимки в Мароко

04 Ноем. 2021
Disney
Харисън Форд в едно от предишните си превъплъщения в археолога Инди.

Произшествията, свързани с филма "Индиана Джоунс 5", продължават. Член на екипа е починал по време на снимки, съобщават британски медии. 

Ник Купак е починал на 54-годишна възраст от "естествена смърт", сочи публикация в "Сън". Това се е случило в мароканския град Фес, където е предстояло заснемането на зрелищна екшън сцена от около 100 души екип. Смъртта не е настъпила на самата снимачна площадка, а в хотелската стая на техника. Купак е отговарял за оборудването на камерите. Той е ветеран във филмовата индустрия, работил и по "Джурасик парк", "Круела", "Бриджит Джоунс", "Х-Мен", "Шифърът на Леонардо". Преди да се присъедини към "Индиана Джоунс", е бил в екипа на излезлия неотдавна по екраните комиксов филм "Венъм 2". 

През юни тази година продукцията беше временно спряна, след като звездата Харисън Форд получи травма на рамото по време на репетиции. Форд е на 78 години и за последен път се превъплъщава в ролята на археолога авантюрист, чиито екранни приключения започнаха през 1981 г. Във филма участват още Мадс Микелсен, Фийби Уолър Бридж и Антонио Бандерас, като все още не са оповестени подробности за техните герои и сюжета. 

Филмът, режисиран от Джеймс Манголд ("Форд срещу Ферари", "Логан"), засега няма и заглавие. Работата по продукцията на "Лукасфилм" и "Дисни" претърпя голямо забавяне заради пандемията от коронавирус. Първоначално се очакваше филмът да е готов през юли 2022 г., но премиерата му по екраните е вече отложена за лятото на 2023-а. 

Още по темата