Quantcast
Още един носител на "Оскар" бе признат за виновен в изнасилване | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Още един носител на "Оскар" бе признат за виновен в изнасилване

Актьорът Куба Гудинг младши не е получавал роли от 2019 г. заради многобройните си палавости
925
 EPA/BGNES
Куба Гудинг Мл. има сериозни съдебни проблеми, но засега успява да запази усмивката си.

На нееднократно обвиняваният в сексуален тормоз актьор Куба Гудинг младши може да му се наложи да плати милиони долари обезщетение на жена, която го обвини в изнасилване. Федерален съдия от Манхатън го призна за виновен по заведено от нея гражданско дело, което носителят на "Оскар" реши да игнорира, съобщава сайтът PageSix. 

Съдията Пол Кроти е издал решение срещу актьора от "Джери Магуайър" (за който има и "Оскар" за поддържаща роля), "Пърл Харбър" и "Колкото толкова" по делото. Предпочелата да остане анонимна жена е завела иска под псевдонима Джейн Доу. Тя твърди, че Гудинг я е изнасилил през август 2013 г., след като я срещнал във ВИП секцията на заведение в Гринич Вилидж, Ню Йорк. Сред това я поканил в хотелска стая в "Мърсър", където се възползвал двукратно.

Тъй като актьорът не е участвал в делото, заведено през август 2020 г., нито е ангажирал защитник, съдът е приел, че той не отрича обвиненията, пише Кроти в решението си. Гудинг има срок до началото на септември, в който трябва да отговори на обвиненията - в противен случай съдията ще вземе окончателно решение за размера на обезщетението. Жената иска 6 милиона долара.

До август 2020 г., когато бе заведено въпросното дело, 30 жени са обвинявали актьора в сексуален тормоз — най-често нежелано докосване. Но Гудинг-младши има и официални обвинения за три инцидента, всеки от които е довел до сексуално насилие или и/или сексуална злоупотреба от трета степен — това е и причината от 2019 г.  да не е получавал нови роли. Той не се признава за виновен по никой от случаите. 

Още

Защитата на Кевин Спейси: филмът не бил сексуален, а социален

27.01.2022

579
Принципът на Фабр: „Няма секс — няма соло“

26.09.2021

1218
Четвърто дело срещу Кевин Спейси е пред спиране

04.05.2021

1125