Медия без
политическа реклама

Матю Пери: Защо таланти като Хийт Леджър умират, а Киану Рийвс е жив?

Актьорът от "Приятели" ще трябва да редактира автобиографията си заради обидния пасаж

25 Апр. 2023
bookstr.com
Матю Пери обеща да "реабилитира" Киану Рийвс, чието име бил ползвал като случаен пример.

Актьорът от сериала "Приятели" Матю Пери съжали, че е обидил колегата си Киану Рийвс в автобиографичната си книга "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо". Той обеща, че ще промени скандалния пасаж в бъдещите издания и ще се извини на Рийвс, "ако някога го срещне", съобщава CNN.

Докато разсъждава за смъртта на актьора Ривър Финикс от свръхдоза наркотици едва на 23, Пери пише: "Ривър беше красив човек, вътрешно и външно – прекалено красив за този свят. Как така истински талантливите, оригинални типове като Ривър Финикс и Хийт Леджър умират, а Киану Рийвс още се разхожда между нас?". Към днешна дата Пери признава, че шегите му по адрес на звездата от "Матрицата" са били глупави, че се разкайва и че е трябвало да сложи своето име вместо неговото. Според изявление на Пери, направено по време на фестивала на книгата на вестник Los Angeles Times в събота, двамата с Рийвс са били близки приятели и са живели на една и съща улица, а той споменал името му като случаен пример.

Пери обаче посочва още веднъж името на Киану Рийвс, и то не за добро, и в частта от книгата си, в която говори за смъртта на Крис Фарли, американски комик, починал през 1997 г. също поради свръхдоза наркотици. "Направих дупка в стената на гримьорната на Дженифър Анистън, когато разбрах за това. А Киану Рийвс е още между нас…".

Автобиографичната книга на актьора Матю Пери излезе през 2022 г. Тя разказва за неговата дълга борба със зависимостта му от алкохола и опиоидите (наркотични обезболяващи), които той нарича "голямото ужасно нещо".

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?