Медия без
политическа реклама

Мария Бакалова откри Aniventure Comic Con в София

„Моят пробив е доказателство, че всеки трябва да следва мечтите си“, каза актрисата

08 Юли 2023
Мария Бакалова призова геймърите да следват своите мечти.
Мария Бакалова призова геймърите да следват своите мечти.

Българската звезда в Холивуд Мария Бакалова откри днес Aniventure Comic Con – най-мащабния фестивал, който посреща почитателите на косплей, манга, аниме, гейминг, комикси и още много забавления. Залите на Интер Експо Център този уикенд са място на всевъзможни конкурси, турнири и интригуващи кътове, даващи възможност за срещи с популярни звезди. Именно една от тях изненада най-верните над 10 000 фенове с обръщение, с което даде началото на тазгодишния Aniventure Comic Con в София. Мария Бакалова излезе на главната сцена и развълнува публиката, очакваща предстоящия косплей конкурс, като сподели: „Била съм на подобни събития и преди, мечтаейки си тайно един ден да стигна до голямата сцена. Моят пробив е доказателство, че всеки един от вас може и трябва да следва сърцето и мечтите си“.

За феновете предстоят вдъхновяващи срещи с още успели български актьори в международен план, сред които Юлиан Костов – мениджърът на Бакалова, развиващ успешна кариера отвъд Океана. Фестивала ще посети и Ирмена Чичикова, която съвсем наскоро също се присъедини към вселената на Marvel като персонаж в сериала Secret Invasion. Утре  друга млада актриса – Климентина Фърцова (известна от сериалите „Белези“, „Войната на буквите“, „Вина“, филма „Голата истина за група Жигули“ и др.) и влогърката Маргарита Стойкова–Маги, която ще гледаме наесен във филма „Диада“, също ще са част от звездния списък.

Фин Джоунс – „Железният  юмрук“, и Том Влашиха,  с когото ги свързва сериалът Game of Thrones, Стефан Капичич от Deadpool, Афшан Азад от филмите за Хари Потър, илюстраторът на „Властелинът на пръстените“ Джон Хоу, изключително интригуващи имена от света на косплея като Yuegene Fay, Pretzl Cosplay и Bakka Cosplay – всичко това и още много интересни срещи включва уикендът в Интер Експо Център.

Специална изложба за феновете на Star Wars и двама гости – Саймън Дженър, част от Axiom Space, и Максимилиан Гюнтер, изследовател на екзопланети, поканени в партньорство с Ratio, ще грабнат вниманието на почитателите на всичко, свързано с Космоса.

Не на последно място остават множеството любими български създатели на съдържание като Светът на Ванката, Айде БГ, Слави от The Clashers, Стан и Стефи, а също и комикс артисти като Неда Малчева, създателите на Тони Патето, Българознайко и много още.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата