Медия без
политическа реклама

"Колдплей" изнесоха първа музикална премиера в космоса

07 Май 2021Обновена
 "Колдплей"
ЕПА/БГНЕС
"Колдплей"

Английските група "Колдплей" дадоха нов смисъл на идеята за музикална премиера, пускайки за първи път новата си песен Higher Power по време на видеовръзка с френския астронавт Томас Песке. Той разговаря с британската група от Международната космическа станция.

„Изпратихме ви малко музика, защото в момента не можем да свирим за никого на Земята, така че просто ще свирим за вас“, каза певецът Крис Мартин, преди да пусне песента късно в четвъртък. „Това е премиера за цялата... галактика“, добави той, като каза, че песента е за „опитът да открием астронавта във всеки от нас, човекът, който може да прави невероятни неща“.

Higher Power, out now! Stream / download / CD single: https://coldplay.lnk.to/higherpowerSubscribe for more content from Coldplay:https://bit.ly/subscribecol...

Групата се възползва от възможността да попита Песке за времето, прекарано на станцията, включително как разпуска. „Вечер, когато всички си лягат... Слагам си слушалките и си пускам музика и просто се рея... наистина е яко, чувстваш се напълно свободен“, каза Песке.

Запитан от китариста и фен на научната фантастика Гай Бериман какво във филмите не е така, както в действителност, когато си на космическа станция, Песке каза, че най-голямата грешка е колко време е необходимо да се облече скафандър и да се излезе навън. "Във филмите просто се случва ..., бум, и си навън", каза той. "В действителност отнема часове, за да се подготвиш."

"Колдплей", които са привърженици на екологичните теми, намериха общ език с Песке в описанието му на перспективата от космоса. "Удивително е колко малка и крехка е Земята", каза той. "Трябва да използваме ресурсите си разумно."

Виждал ли е някакви странни форми на живот там, попита с усмивка фронтмен Крис Мартин. „Още не, но хвърлям по едно око... Продължавам да търся“, каза астронавтът.

 

КОСМИЧЕСКИ КОНЦЕРТИ

"Космическите" концерти всъщност започнаха още през 2005 г., макар че "Колдплей" са първите с премиера на нов материал. Преди 16 години сър Пол Макартни изнесе мини-концерт на живо за астронавтите Бил Макартър и Валери Токарев. Излъчването за МКС беше част от неговото шоу пред публика в Анахайм, Калифорния. Той изпълни песните Good Day Sunshine и English Tea.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата