Quantcast

Медия без
политическа реклама

Канибалските писма на Арми Хамър излязоха на малкия екран

Лелята на актьора твърди, че всички мъже в рода са замесени в мрачни злодеяния

07 Септ. 2022
ЕРА/БГНЕС
Зад невинния образ на Арми Хамър вероятно се крие завършен злодей.

По Discovery+ излезе първата от трите части на документалния филм House of Hammer, посветен на скандалния личен живот на актьора Арми Хамър, който беше обвинен в сексуално насилие и канибализъм. Проектът направи публично достояние шокиращата кореспонденция на звездата с неговите предполагаеми жертви, разказва Variety.

„Този ​​документален филм съдържа детайлни описания на насилие, сексуално малтретиране и принудителен контрол.“ Това е предупреждението, което зрителите виждат най-напред. В началото на 2021 г. серия от непотвърдени съобщения, за които се твърди, че звездата от „Социалната мрежа“ е изпращал до различни жени, се появи в социалните медии, след като една от неговите бивши започна анонимно да публикува кореспонденция, в която Хамър й пише: „Аз съм 100% канибал“ и „Искам да те изям“. Актьорът отрече обвиненията, поддържайки, че всички взаимодействия със сексуалните му партньорки са били по взаимно съгласие и с взаимно участие. Но много жени го обвиниха в малтретиране, принуда и дори изнасилване, което доведе до разследване на полицията в Лос Анджелис и кариерата на Арми тръгна главоломно надолу.

Документалната поредица показва повечето от съобщенията, които вече бяха публикувани в Мрежата (и за които Хамър никога не е потвърдил, че са пращани от него), като същевременно копае надълбоко в проблемната семейна история на актьора (той е правнук на петролния магнат Арманд Хамър). Екипът на Хамър не е отговорил на нито едно от обвиненията във филма, а адвокатът на актьора е отказал да коментира пред Variety неговото съдържание.

Във филма една от потърпевшите разказва, че звездата от „Назови ме с твоето име“ наричал жертвите си робини. „Аз решавам кога да ядеш, кога да спиш. Ти ми принадлежиш! Сега аз те притежавам. И ще те владея завинаги“, заявявал той.

Художничката Джулия Морисън, която казва, че се е свързала с Хамър в Инстаграм, се появява пред камерата, за да сподели някои от съобщенията, които твърди, че е получила от актьора. В тях той й разкрил фантазията си, че иска жената да му докаже любовта и предаността си, като я завърже на обществено място през нощта и предостави тялото й за всеобщо ползване, за да види дали е готова да прави секс с непознати заради него. Морисън заявява, че в друг текст Хамър е написал: „Няма да мислиш и да се тревожиш за нищо, освен да бъдеш добър малък домашен любимец. Моят личен малък роб…“.

Друга участничка – Кортни Вучекович, разказва, че се запознала с Хамър в бар през 2019 г. На следващата сутрин той я добавил в Инстаграм, а няколко месеца по-късно двамата започнали да си разменят ежедневни обаждания и текстови съобщения. Вучекович обяснява, че тя и Хамър се сближили много от редовното общуване и създали дълбока връзка. Той я „бомбардирал с любов“ и тя му повярвала. Преди да са се срещнали лично обаче той се появил без предупреждение пред сградата, в която живеела в Далас, Тексас, и й изпратил снимка на входа й, след като преди това й се обадил 22 поредни пъти, твърди тя. На въпроса й защо е там, Хамър отговорил: „Опитвам се да намеря аромата ти“. „Спомням си, че казах нещо от сорта на „Флиртуваме ли? Или това е страшничко?“, заявява Вучекович пред камерата. Актьорът й изпратил съобщение „Влизам. Нищо не можеш да направиш, за да ме спреш“ и оставил за нея бележка с неприлично съдържание. „Не знаех как да се чувствам относно бележката. Приех го метафорично, не буквално. Просто мислех, че той иска интимност и близост и иска да сме заедно, така че избрах да гледам на това като на нещо ласкателно, а не притеснително“, обяснява тя.

Вучекович, която е главният обвинител в House of Hammer, твърди, че актьорът следял нейното местоположение чрез телефона си. Един ден, когато била на разходка с приятел, Хамър се появил на скутера си, но тя все още смятала, че това е „романтично“ и той „се бори за нея“. Жената в един момент поискала да прекрати връзката, но той не се съгласявал и тя все се връщала при него, като съзнанието й намирало всевъзможни оправдания. Това й донесло белези, които носи и до днес. „Той хапе много силно“, казва Вучекович пред камерата, показвайки снимка на белег от ухапване върху кожата, която била правена от Хамър. „Той ви казва да ги носите като почетен знак. По това време го тълкувах като любов. Сега ми се гади“, заключава Вучекович.

В някои от съобщенията си до нея актьорът споделя свои шокиращи фантазии. В едно от тях той я моли да отреже част от кожата си, за да може да я изяде, а също така изразява желание да ухапе момичето, за да остави „клеймо“ върху нея. „Искам да те ухапя и да оставя белег, а след това да превърна този белег в татуировка. Ще те брандирам, ще те татуирам, ще те маркирам, ще обръсна главата ти и ще запазя косите ти за себе си, ще отрежа парче от кожата ти и ще те накарам да го сготвиш за мен“, споделя смущаващите си еротични видения Хамър.

Може би най-потресаващото му откровение по време на общуването им е това, че веднъж изрязал сърцето на животно и го изял сурово. Актьорът добавя, че би искал да направи същото с момичето: „Сърцето беше абсолютно сурово. Все още топло... Щях да изям сърцето ти, ако не бих останал без теб след това“.

Много от фантазиите на Хамър водели до реални изстъпления според Вучекович. Той я връзвал за груби садо-мазо игри: поставял въжета на китките, врата, глезените и зад гърба й, докато напълно я обездвижи. „Имах синини. Мразех го. Не се чувствах в безопасност. Не се чувствах обичана. Беше ужасно“, признава от екрана тя.

Друго съобщение, за което се твърди, че е написано от Хамър на жена зад анонимния акаунт в социалните медии House of Effie, гласи: „Ти беше най-интензивната и екстремна версия на това, което някога съм имал. Да те изнасиля на пода с нож, опрян в теб. Всичко останало изглеждаше скучно“. И още: „Ти плачеш и крещиш, а аз стоя над теб. Чувствах се като бог. Никога не съм чувствал такава сила и мощ“. Жената, известна като Ефи, обвини Хамър в изнасилване по време на пресконференция заедно със своя адвокат Глория Олред и това стана основа за разследване на полицията на Лос Анджелис срещу актьора за сексуално насилие, припомня филмът. През април миналата година в редица американски медии като US Magazine, The Wrap и OK се появи и фамилията на обвинителката, като бе публикувана и нейна фен снимка с Арми Хамър от 2017 г. Ефи Ангелова бе представена от адвокатката Глория Олред като "24-годишна жена от Източна Европа". Това предизвика спекулации, че тя е българка и редица родни медии идентифицираха самоличността й и изнесоха информация за противоречивото й поведение. Наистина част от снимките в Инстаграм акаунта House of Effie имат удивителна прилика с профили на едноименна млада дама от България, тогава потвърди и в. "Сега".

В House of Hammer лелята на актьора – Кейси Хамър, която се е дистанцирала от семейството си, твърди, че мъжете в него са истински чудовища. Тя е с функции на консултант в House of Hammer и се появява пред камерата, за да каже, че не е била изненадана, когато изплувал скандалът около племенника й. Описвайки богатото си семейство, тя споделя: „Отвън изглеждахме перфектно семейство, но под всичко това стоеше тъмен свят на измама, предателство и корупция. Време е да спрем този цикъл“. Говорейки за брат си и другите мъже от рода Хамър, Кейси обяснява, че отношението на Арми към жените произтича от примера на другите мъжки фигури в неговия живот. „Всяко поколение в семейството ми е било замесено в мрачни злодеяния. И става все по-зле и по-зле. Има толкова много под повърхността, което сега най-накрая излиза наяве“, обобщава тя.

Още по темата