Медия без
политическа реклама

Калин Врачански става граф Монте Кристо в Младежкия театър

Режисьорката Бина Харалампиева започна репетиции по безсмъртния роман на Дюма

18 Яну. 2023
Екипът на бъдещия спектакъл
МТ Николай Бинев
Екипът на бъдещия спектакъл

След „Дон Кихот“ още един забележителен роман от световната класика – „Граф Монте Кристо“ на Александър Дюма-баща, ще има своята сценична реализация в Младежкия театър „Николай Бинев“. Авторската драматизация принадлежи на Юрий Дачев, режисьор ще бъде Бина Харалампиева, а в главната роля ще гледаме един от нейните коронни актьори – Калин Врачански.

„На 15 януари 1846 г. светът за първи път има възможност да прочете в цялост един от най-великите романи в историята на литературата – „Граф Монте Кристо“ от Александър Дюма-баща. Днес, на същата дата, 177 години по-късно, с неописуемо вълнение и сърца, изпълнени с трепет и приключенски дух, обявяваме, че това вечно произведение за първи път ще се превърне в част от историята и на българския театър“, съобщиха в своя официален профил във Фейсбук от трупата в деня на започване на репетициите.

Постановъчният екип включва още сценографа Свила Величкова, асистент-сценографа Ванина Цандева и композитора Асен Аврамов, който се завръща в Младежки театър след грандиозния успех на спектакъла „Майстора и Маргарита“, за който получи номинация за награда „Икар 2022“ в категорията за авторска музика.

Актьорският състав на спектакъла „Граф Монте Кристо“, създаден по едноименната крайъгълна творба на романтизма в литературата, е феноменален отбор, който ще изостри интереса на публиката към тази обичана от няколко поколения история за любов, предателства, отмъщение, приятелство, изкупление, вина и надежда, вярват от театъра.

В спектакъла „Граф Монте Кристо“ освен Калин Врачански ще участват актьорите Койна Русева, Светослав Добрев, Георги Гоцин, Станка Калчева, Мариана Миланова, Искра Донова, Владислав Стоименов, Кирил Недков, Юлиян Петров, Николай Луканов, Рая Пеева, Августина-Калина Петкова, Ахмед Юмер, Вартан Алексанян, Мая Бабурска.

Премиерните представления на спектакъла са планирани за 28 и 29 март.

Още по темата