Медия без
политическа реклама

И Мерилин Менсън може да отърве съда за секстормоз

Разследващите не откриват сигурни доказателства за посегателства от страна на музиканта

02 Юни 2022
ЕРА/БГНЕС
Мерилин Менсън

Обвиненията към американския музикант Мерилин Менсън в сексуално насилие вероятно ще бъдат свалени поради липсата на сигурни доказателства, съобщи Интернет порталът за новини от шоубизнеса TMZ. Източници от средите на разследващите органи, които повече от година се занимават със случая, са заявили пред изданието, че делото може да се провали, освен ако в него не се появят нови доказателства. Самият рокаджия продължава да отрича всички обвинения за малтретиране на жени и жестоко отношение към тях.

На 26 май стана известно, че един от исковете срещу Менсън е бил отхвърлен от съда. Бившата асистентка на музиканта Ашли Уолтърс го обвиняваше в тормоз, но описаните от нея събития са се случили през 2010-2011 година. Съдът сметна, че е минало прекалено много време от инцидентите и е изтекла давност. Имало и проблеми с достоверността на показанията.

Детективи от отдела за специални разследвания влязоха със заповед за обиск в дома на Менсън в Лос Анджелис през ноември миналата година, като иззеха различни устройства за съхранение на информация, включително твърди дискове. Разследващите полицаи скоро трябва да представят констатациите си в окръжната прокуратура на Лос Анджелис, която да вземе крайното решение, но според експерти случаят едва ли ще стигне до повдигане на обвинение.

Актрисата от сериалите „Истинска кръв“, „Западен свят“ и др. Евън Рейчъл Ууд, която е имала връзка с Менсън през 2007 г., първа през февруари 2021 г. обяви, че той я е малтретирал и унижавал, а след това продължи с публични твърдения за злоупотреби от негова страна. В шокиращо дело, заведено срещу Ууд от Менсън, той обвини бившата си любовница, че е написала фалшиво писмо от името на ФБР, представяйки се за агент и твърдейки, че музикантът е разследван. За да компрометират името му,  тя и неин приятел след това разпространили писмото до други жени, които впоследствие също се оплакали, и до медиите.

Малко след разкритията на Рейчъл Ууд американската певица Фийби Бриджърс разказа за съществуването на „стая за изнасилвания“ в дома на Менсън. В сексуално насилие го уличи и звездата от „Игра на тронове“ Есме Бианко. От физическо или психологическо насилие от страна на Мерилин Менсън вече са се оплакали над 10 жени.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?