Quantcast

Медия без
политическа реклама

Филм "Барбенхаймер" ще се появи наистина

Като нискобюджетна комедия на второразряден хорър режисьор

07 Ноем. 2023
Плакатът на предстоящия филм.

През лятото на тази година светът бе обсебен от "Барбенхаймер" - "вирусната" кампания, заляла социалните медии с мемета, шеги и фен арт, кръстосващи естетиката на два филма с напълно противоположна тематика, сюжет и (поне привидно) аудитория. Причината за нея бе, че "Барби" на Грета Гъруиг и "Опенхаймер" на Кристофър Нолан излязоха по кината в един и същи ден - 21 юли, и се превърнаха, всеки по свой начин, в киносъбитието на годината. "Барби" е най-касовият филм на 2023 с приходи от 1.44 милиарда долара, а тричасовият, сериозен, ограничен за публика до 17 години (в САЩ) "Опенхаймер" го следва по петите с близо 1 милиард. И двата са сред фаворитите за предстоящия награден сезон, а изглежда инерцията не е отшумяла: филм със заглавие "Барбенхаймер" наистина се подготвя, съобщи Hollywood Reporter.

Това ще е нискобюджетна комедия за кукла-учен в Кукландия (Dolltopia), която се опитва да изтрие човечеството от лицето на земята с ядрена бомба. Зад нея стои Чарлз Бенд, продуцент и режисьор на второразрядни комедии на ужасите от 70-те години насам. И макар той да признава, че начинанието му е "безсрамен опит" да припечели от успеха на "Барби" и "Опенхаймер", той смята също, че става дума за "страхотна възможност" за иронично забавление, съчетаващо два толкова различни филма - "настроението на "Барби" и мрака на "Опенхаймер". Смесваш ги и получаваш възможност за мрачен хумор", казва Бенд.  

"Барбенхаймер", представен на Американския филмов пазар, проследява историята на д-р Бамби Дж. Барбенхаймер, брилянтен учен-кукла, който живее в свят на безкрайни плажни партита, и нейния приятел Туинк Куклин. Възмутена от бруталното отношение, което куклите получават в ръцете на човешките деца, тя влиза в истинския свят, запознава с най-лошите страни на хората и решава да построи гигантска атомна бомба, за да ги унищожи. 

"Глупаво е", казва Чарлз Бенд, чието студио Full Moon Features стои зад филми като Puppet MasterGhouliesTrancersDemonic Toys and Evil Bong, "Но докато всеки друг филм е мрачен и депресиращ, Господи, имаме нужда от малко хумор в навечерието на 2024". Идеята за "Барбенхаймер" всъщност е на биографа на Бенд, Адам Фелбер. 

В света на нискобюджетните филми работата върви бързо - и, разбира се, проблеми със стачката на актьорския профсъюз няма. Вече има готов сценарий и няколко песни от Брайън Уект, половинката от музикално-комедийното дуо Ninja Sex Party. Скоро ще бъдат обявени актьорите и режисьорът, които ще се заемат със снимките на "Барбенхаймер", и макар че бюджетът от под 1 милион долара не изглежда обещаващо, това ще е един от най-скъпите филми в кариерата на Бенд. 

Междувременно продуцентът завършва своя 397-и филм (за да държи бройката, той я отбелязва във финалните надписи на всяка своя продукция), Bad CGI Gator. 

 

Ключови думи:

Барбенхаймер, Чарлз Бeнд

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?