Медия без
политическа реклама

Филип Киркоров „стоял на едно стъпало“ с Майкъл Джексън

Нивото на естрадния идол е действително най-високото, но за Русия, коментира продуцент

25 Юли 2022
55-годишният Филип Киркоров не страда от излишна скромност.
ЕРА/БГНЕС
55-годишният Филип Киркоров не страда от излишна скромност.

Руската мегазвезда Филип Киркоров се сравни с Майкъл Джексън в интервю за изданието ProZvezd.

Роденият в България естраден певец разказва, че в началото копирал Елвис Пресли, защото харесвал неговия ярък стил, но по-късно приоритетите му се променили. „Веднъж баба ми показа снимка на Майкъл Джексън и каза: „Виж това момче колко прилича на тебе!“. Той по онова време започваше творческия си път, беше издал първи албум. По-късно осъзнах, че си приличаме не само външно, но и по талант. Аз практически стоя на едно стъпало с него“, заявява Киркоров.

Продуцентът и концертен директор Леонид Дзюник коментира изказването на Киркоров, че се намира „на едно стъпало“ с Майкъл Джексън, пред PopCornNews. Според него в момента в Русия действително няма артисти, които да застанат на едно ниво с Киркоров по талант. Въпреки това думите, с които той се сравнява с Джако, изглеждат на продуцента не съвсем коректни. „Що се отнася до Джексън и неговото световно признание, Филип е много далеч от него. Бил съм на концерт на Джексън в Москва – великолепно шоу на световно ниво. На Киркоров също е световно, но изключително за Русия“, казва Дзюник. Според него Филип Киркоров би могъл да се сравнява с Майкъл Джексън по популярност, ако неговите шоута бяха търсени и канени по целия свят, но за съжаление това съвсем не е така. „Към днешна дата руските артисти не са нужни никому зад граница“, казва продуцентът.

Преди броени дни бе съобщено, че в черноморския руски град Анапа са поискали предстоящият концерт на Киркоров да се забрани. В писмо, отправено до губернатора на Кубан Вениамин Кондратиев, граждани настояват шоуто да бъде отменено заради „кощунствени“ танци върху кръст. Те били събрали над 3000 подписа в полза на искането си. Въпреки това концертът не е анулиран и трябва да се състои тази вечер.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата