Медия без
политическа реклама

Джони Деп продаде свои картини за $ 3,65 милиона

780 принта от творбите му се изкупиха онлайн само за няколко часа

29 Юли 2022
Актьорът музикант вече се заяви и като художник.
Инстаграм
Актьорът музикант вече се заяви и като художник.

Холивудският актьор и музикант Джони Деп разпродаде само за няколко часа принтове от своята дебютна арт колекция Friends And Heroes („Приятели и герои“) на стойност 3,65 милиона долара, съобщи Sky News.

Новопокръстеният художник представи творбите си в британския Интернет-магазин Castle Fine Art. Те представляват собственоръчно рисувани от Деп портрети на четирима души, които са го вдъхновявали през годините: певецът Боб Дилън, актьорите Ал Пачино и Елизабет Тейлър, китаристът на Rolling Stones Кийт Ричардс. Цената на единична работа възлиза на 4800 долара, а на комплект от 4 гравюри – 18 100 долара.

Колекцията, включваща 780 принта на оригиналите, е била изкупена онлайн за няколко часа, отбелязва изданието. „Винаги съм използвал изкуството, за да изразя своите чувства и да размишлявам за онези, които са най-важни за мен – семейството, приятелите и хората, на които се възхищавам“, коментира Джони Деп.

Звездата от „Карибски пирати“ съобщи за продажбата на принтовете от серията Friends And Heroes на своите 27 милиона последователи в Инстаграм. След публикацията на Деп в социалната мрежа, която представлява снимка на 59-годишния актьор, седнал пред творбите си и насочващ към Castle Fine Art, уебсайтът на галерията се срина поради големия трафик.

„Моите картини винаги са придружавали живота ми, но аз ги пазех за себе си и се ограничавах. Никой не би трябвало да се ограничава“, каза още Джони Деп.

Галерията Castle Fine Art беше в дълги преговори с актьора за организиране на изложбата и продажба на неговите произведения. В бъдеще екипът й се надява да бъде домакин на още от тях. Главоломният успех на Джони Деп като художник идва след нашумялото съдебно дело срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, финализирано със заключението, че статията, в която тя се представя за жертва на домашно насилие, е клеветническа. В резултат на това актрисата ще трябва да изплати на екс любимия си 10,35 милиона долара обезщетение. След като съдебната Одисея беше затворена, Деп се появи на сцената в концерт на музиканта Джеф Бек, с когото ще запише съвместен албум с работно наименование „18“.

 

Още по темата