Медия без
политическа реклама

„Домът на Гучи“: „Кръстникът“ в света на модата

Критици сравняват Лейди Гага с Лейди Макбет в отзивите си за филма на Ридли Скот

10 Ноем. 2021
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Лейди Гага на премиерата на филма в Лондон.

Първите реакции сравняват „Домът на Gucci“ - филма ва Ридли Скот, в който една от главните роли изпълнява Лейди Гага, с „Кръстникът“. Актьорският състав на мащабната продукция включва още Адам Драйвър като Маурицио Гучи, Ал Пачино, Салма Хайек, Джаред Лето, Джеръми Айрънс. Лейди Гага е в ролята на Патриция Реджани, която се омъжва в семейството и го оплита  в мрежа от ексцесии, предателства, упадък и накрая убийство.

Гага вече набра филмова слава с участието си в „Роди се звезда“ на Брадли Купър, който ѝ донесе „Оскар“ за най-добра оригинална песен и още една номинация за най-добра актриса. Няма да е изненада, ако отново бъде номинирана в актьорската категория. Преди това актрисата трупа опит с по-малки роли във филми като "Мачете убива" и "Град на греха 2", както и в тв поредицата "Зловеща семейна история“ на Райън Мърфи. Увеличаването на заглавията във филмографията ѝ обаче не пречи на Гага да развива музикалната си кариера, която първа ѝ донесе световна популярност.

Част от критиците са възторжени в отзивите си за филма на 83-годишния Ридли Скот. Някои от тях дори сравняват „Домът на Gucci“ с „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола, и не пестят хвалебствия за актьорите, особено за Лейди Гага („най-добрата Лейди Макбет, която съм виждал“, пише „Варайъти“). 

Мнозина отбелязват "ироничната природа" на филма, други, по-сдържани рецензии пък го описват като "прекалено театрален" ,"на границата с фарса" и "стараещ се да се хареса на всички". Но като цяло отзивите са радващи за феновете на Ридли Скот, както и за актьорите, участвали в това "шекспировско" (отново по думите на американската критика) начинание. 

У нас филмът ще има премиера на "Киномания" в края на ноември. 
 

 

Още по темата