Медия без
политическа реклама

ДНК тест показа, че Джулия Робъртс… не е Робъртс

13 Яну. 2023
Джулия Робъртс в шоуто, разкрило корените й.
Youtube
Джулия Робъртс в шоуто, разкрило корените й.

Американската актриса Джулия Робъртс научи, че истинското й фамилно име трябва да е Мичъл, пише Daily Mail. Това е станало ясно, след като 55-годишната звезда се включи в тв проекта Ancestory: Finding Your Roots („Родословие: Да намериш корените“), за да узнае повече за родословното си дърво с помощта на ДНК-архиви и генеалогическо изследване под ръководството на д-р Хенри Луис Гейтс-младши. „Значи, ние сме Мичъл?... Мозъкът ми ще се взриви. Това е много интересно. Но предпочитам името Робъртс. Това беше много неочакван обрат“, коментира разкритията за някогашния таен семеен скандал изненаданата актриса.

Julia Roberts discovers her ACTUAL great-great-grandfather and gets a new last name, on Finding Your Roots with Dr. Henry Louis Gates, Jr.https://visitancest...

С помощта на ДНК анализ е било установено, че пра-прабабата на Джулия – Рода Сътъл Робъртс, е имала връзка с женен мъж след смъртта на съпруга й Уилис Робъртс. Актрисата остава изумена, че е било възможно генеалогичното й дърво да се проследи до въпросния Хенри Макдоналд Мичъл-младши, живял в средата на 19-и век. Екипът на проекта изяснява, че майката на този Мичъл е живяла само през четири къщи от пра-прабабата на Джулия Робъртс в Джорджия. В хода на разследването се разбира още, че той е бил женен за жена на име Сара и е имал шест деца от нея.

В предаването д-р Хенри казва на актрисата: „Разравяйки се в архивите на окръг Джорджия, открихме, че някъде през 1850 г. Рода се е омъжила за мъж на име Уилис Робъртс“. Но Уилис умира през 1864 г., повече от десетилетие преди Рода да роди прадядото на Джулия, Джон, което води до неизбежно заключение. „Уилис Робъртс не може да е твой прадядо, защото е бил мъртъв“, обяснява на Джулия ученият.

От проекта са се обърнали към изследване на ДНК, като са взели проби от актрисата и неин братовчед, за да видят дали могат да намерят съвпадение в ДНК-архивите за това кой е бащата на техния прадядо. Д-р Хенри обяснява: „Намерихме група от съвпадения, които свързват Джулия и нейния братовчед с един мъж... Хенри Макдоналд Мичъл-младши“. След това той потвърждава, че носителката на „Оскар“ би трябвало да се казва Джулия Мичъл.

В предишния епизод на програмата Ancestory: Finding Your Roots се оказа, че актьорът Едуард Нортън е пряк потомък на легендарната коренна жителка на Америка Покахонтас – дъщеря на вожда Поухатан. Той е чувал тази история в семейството си още като дете, но е смятал, че е просто "семейна легенда", писа тогава Би Би Си. "Покахонтас наистина е твоята 12-а поред пра-прабаба", заяви в шоуто историкът и водещ Хенри Луис Гейтс-младши.

Актьорът Едуард Нортън, трикратно номиниран за "Оскар" и звезда от филмите "Боен клуб" и "Стъкления лук", се оказа пряк потомък на легендарната коренна жителка Покахонтас - дъщеря на вожда Поухатан.

Седмичното шоу по PBS изследва генетичното минало на известни гости. "Просто те кара да осъзнаеш колко малко… парче от цялата човешка история си", отбеляза шокираният Нортън след разкритието.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?