Медия без
политическа реклама

Четирима италиански певци пренасят магията на Сан Ремо в НДК

Хитове от популярния фестивал ще звучат на живо пред българската публика на 15 октомври

30 Авг. 2023
Шоуто ще пресъздаде повече от 70 години от историята на италианската поп музика, звучала на фестивала в Сан Ремо.
Шоуто ще пресъздаде повече от 70 години от историята на италианската поп музика, звучала на фестивала в Сан Ремо.

Хитове от световноизвестния фестивал в Сан Ремо ще звучат на живо в Зала 1 на НДК на 15 октомври, съобщи БТА, позовавайки се на информация от организаторите на събитието.

Популярното италианско шоу „Музикалната магия на Сан Ремо“ (Magic of Sanremo) тръгва на европейско турне, за да представи легендарни песни от конкурса в театър „Аристон“ в изпълнение на четирима италиански певци – Стефано Берсола, Мартина Стриано, Джани Скрибано и Лара Паскуали. С тях ще свири оркестър от 26 музиканти на Софийската филхармония. Великолепните гласове на четиримата перфектно предават настроението на най-известните италиански шлагери, коментират организаторите. На пулта ще застане израелският маестро Дан Рапопорт, дирижирал различни оркестри в най-големите оперни театри в Италия и по света.

„За една вечер ще се пренесете в италианското градче Сан Ремо и ще се потопите в атмосферата на празника. Ще изпитате чувство на сладка носталгия и ще си припомните историята на италианската естрадна музика от създаването на фестивала до наши дни", казва предтавителката на организаторите на концерта у нас Евгения Стайловска. 

Историята на фестивала в Сан Ремо продължава повече от 70 години – той се провежда от 1951 г. насам. За това време се превръща в един от най-популярните конкурси за поп песни в света и става вдъхновител на фестивала „Евровизия“. Участието в Сан Ремо поставя началото на кариерата на много световноизвестни италиански певци, между които Доменико Модуньо, Джилиола Чинкуети, Ива Дзаники, Джани Моранди, Масимо Раниери, Ал Бано, Пепино Галиарди, Пепино ди Капри, Тото Кутуньо, „Рики е повери“, Анна Окса, Лаура Паузини, Фабрицио Моро, в последните години Ермал Мета, Франческо Габани, Ултимо, група "Манескин" и десетки още. Фестивалът е едно от най-важните културни събития на Ботуша, а за останалия свят е емблема и символ на Италия.

Джани Скрибано е певец, пианист и композитор. През дългата си кариера е изнесъл хиляди концерти – от Арена ди Верона до световни турнета с мюзикъла „Ромео и Жулиета“. Мартина Стриано е певица и актриса с разнообразен сценичен репертоар – от италиански поп до американски рок, от нюйоркските клубове до операта в Неапол.  Участва като Амнерис в мюзикъла на Елтън Джон „Аида“. Гласът на Стефано Берсола звучи в десетки филми, шоу програми и сериали, тиражирани в Интернет от 1998 г. насам. Певицата и актриса Лара Паскуали е разгърнала таланта си в най-разнообразни музикални стилове – от поп и джаз до соул и госпъл.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата