Quantcast
Братята на Майкъл Джексън ще пеят в "Арена Армеец" | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Братята на Майкъл Джексън ще пеят в "Арена Армеец"

Джаки, Тито и Марлон от "Джаксън 5" ще изпълнят песни на покойния Крал на попа в София
489
 SME
The Jacksons сега са трима.

Майкъл Джексън за съжаление не успя да дойде в България приживе, но следващо най-близко музикално явление - групата, която даде летящия старт на неговата кариера - ще дойде. Новината съобщиха организаторите „София мюзик ентърпрайсис“.  На 3 септември 2021 г. в "Арена Армеец" многобройните български фенове на Майкъл Джексън ще имат възможност да видят на живо Джаки, Тито и Марлон с техния оркестър (биха могли да пътуват под името Jackson 3)  ако, разбира се, дотогава епидемията е отшумяла по света и големите рок и поп шоута за позволени.

Ако съдим по кадрите от последните им концерти, тогава ще видим и "чуем" и самия Джако - на видеоекран зад братята си, които ще изпълнят някои от неговите най-големи хитове. Продажбата на билетите (от 60 до 120 лв.) започва от понеделник, 14 септември.

The Jacksons са една от най-успешните групи в световната музикална история и неотдавна отпразнуваха своя 50-годишен юбилей. През 1964 г. Джо Джаксън създава група с трима от синовете си - Джаки, Тито и Джърмейн. Нарича я с не много оригиналното име The Jackson Brothers. Малко по-късно Джо добавя в групата още две от момчетата си, Марлон и Майкъл, и сменя името на Jackson 5. Семейната група репетира усърдно, бащата наказва всяка грешка с колана си (в средата на 60-те това все още е обичайна практика в много семейства). 

Благодарение на уникалната комбинация от забележителен музикален талант и впечатляваща хореография популярността им бързо нараства, отначало в местните клубове, а от 1968 г., когато сключват договор с “Мотаун”, и на национално ниво - което в САЩ означава и интернационално. Дебютният им албум излиза през декември 1969 г., а в началото на 1970-а стават първата група, която дебютира в класацията Billboard Hot 100 с четири поредни хита №1. Това е началото на Джаксънманията. Същата година издават още три албума. 

Въпреки че през 1972-ра песните им започват да слизат надолу в класациите, в рамките на 6 години записват за “Мотаун” общо 10 дългосвирещи плочи, от които продават 200 милиона копия. От следващите им пет албума, издадени от CBS/Epic между 1976-а и 1984-та, най-успешен е Victory (1984) с участието на Мик Джагър и няколко музиканти от “Тото”, който стига до четвъртото място в Billboard 200 и става двойно платинен в САЩ. След този успех Майкъл напуска групата и започва забележителната си кариера, която ще го превърне в Краля на попа. А братята му (с едно изключение от 1989 г.) слагат край на записите и на The Jacksons.  

През 2009 г., след смъртта на Майкъл Джексън, братята се събират за беквокалите за неиздаваната по-рано песен "This Is It". Записът не попадна в BТоп 100 на "Билборд", но все пак върна Jacksons в класациите. Две години по-късно семейното трио прави турне в САЩ, а през 2017 г. Джаки, Тито, Джърмейн и Марлон) изнасят поредица от концерти във Великобритания (включително и на фестивала Гластънбъри) като част от честването на 50-годишнината от създаването на групата. Сетлистът на шоуто им не се е променил много от времето на големите им успехи, писа британската преса тогава. 

 

Още

Избори в „Арена Армеец”: безредие и планина от сбъркани протоколи

05.04.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

8179
Първи рок концерт след Covid-19: с тест и с маска

29.03.2021

524
Как се фалшифицират избори?

14.03.2021

8273