Quantcast
Бебе Йода украси Националната галерия в Лондон | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Бебе Йода украси Националната галерия в Лондон

Новото попълнение в музея — „Мандалорианеца и Детето“, може да се разглежда безплатно в чест на втория сезон на сериала
247
 YouTube/NPG

В навечерието на завръщането на бебето Йода и неговият осиновител на екран за втория им сезон, двамата получиха кралски почести в Обединеното кралство. Псетителите на Националната портретна галерия в Уест Енд, Лондон, ще могат да се насладят на блясъка, който излъчва официалният портрет на владеещия силата зелен мъник, наречен "Мандалорианеца и Детето" (Детето от сериала придоби голяма популярност в интернет като „бебе Йода“). Творбата е част от новата художествена изложба на тема „Междузвездни войни“.

Филмовата сага „Междузвездни войни“ е феномен, оказал огромно влияние върху популярната култура. От самото начало поредицата включва широк кръг таланти на британската филмова индустрия - от актьорите в някои от главните роли до работещите зад кулисите. От „Междузвездни войни: Нова надежда“ (1977) с Алек Гинес и Питър Кушинг, който е заснет предимно в "Елстрий Студиос" в Хартфордшир, до участието на Джон Бойега и Дейзи Ридли в „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ (2019), голяма част от които  е заснета в "Пайнууд Студиос" в Бъкингамшир.

За да отпразнува тази връзка с британската индустрия и култура, Националната портретна галерия заедно с Disney  предлага една специална изложба, с нова надежда за нова публика в своите зали. Освен оригиналната картина, озаглавена The Mandalorian and the Child, изложбата включва изображения от колекцията на галерията и оригинален концептуален арт от „Mандалорианеца“, създаден от художници като Дъг Чианг, Джон Парк и Крисчън Алзман  

Живописното платно е изложено сред портрети на други герои от света на „Междузвездни войни“, включително Алек Гинес (Оби-Уан Кеноби в оригиналната трилогия), Танди Нютън (Вал в „Соло“), Фелисити Джоунс (Джин Ерсо в Rogue One), Риз Ахмет (Бодхи Рук в Rogue One), Гарет Едуардс (режисьорът на Rogue One) и Бен Морис (отговорник за визуалните ефекти в "Силата се събужда" и "Последният джедай").  Така че който дойде да види бебето, ще остане, за да разгледа и останалите съкровища от една далечна галактика. 

Билетите за срещата с бебето Йода и изкуството от „Междузвездни войни“ са безплатни, но изложбата е с ограничено времетраене - днес и утре, събота — когато е и премиерата на „Мандалорианеца 2“.

Все още няма коментари

Още

Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

2612 10
Теодор Ушев с нов шанс за "Оскар" (видео)

17.12.2019

Обновена

1298 2
Почина френската актриса Ана Карина

15.12.2019

2037 6

Влез или се регистрирай за да коментираш