Quantcast
Азия Ардженто обвини известен режисьор в изнасилване | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Азия Ардженто обвини известен режисьор в изнасилване

875
 Снимки EPA/БГНЕС
Роб Коен и Азия Ардженто.

Италианската актриса Азия Ардженто,  известна като един от най-откровените гласове срещу сексуалния тормоз в развлекателната индустрия, потвърди в неделя пред Variety, че е повдигнала обвинения в сексуално насилие срещу режисьора на „Бързи и яростни“ Роб Коен.

45-годишната актриса и режисьорка обвини колегата си през уикенда пред „Кориере дела сера“ и други италиански медии. През 2017 г. тя бе една от първите обвинителки на вече осъдедения на 23 години затвор Харви Уайнстийн.

"За първи път говоря за Коен. Той злоупотреби с мен, преди това ме накара да пия нещо“, пазказва тя за изданието, описвайки вещество, с което той я е упоил преди изнасилването. „По това време наистина не знаех какво е това. Сутринта се събудих в леглото му, без дрехи”, каза още тя.  Актрисата твърди, че нападението е станало, докато тя е снимала филма „Трите Хикса“, режисиран от Коен, в който си партнира с Вин Дизел и Самюел Л. Джаксън.

„Разказвам за този случай в автобиографията си“, казва тя. Книгата, която се нарича Anatomy Of A Wild Heart,  излиза в Италия на 26 януари.

По време на участие в тв програмата Verissimo Ардженто обясни, че досега не е отправила новите обвинения по няколко различни причини. „Разбрах по-късно в разговор с приятел, който ми отвори очите за това вещество [GHB]. След като напълно осъзнах какво се е случило, отначало не исках отново да вдигам шум, но след като две жени обвиниха Коен, включително и дъщеря му, реших, че не бива да мълча“.

Роб Коен беше обвинен в нападение през 2015 г. срещу неназована жена, докато тя е била в безсъзнание, както и от дъщеря му, която твърди, че е била тормозена като дете, а като тийнейджър баща ѝ я е водил в заведения за възрастни. Коен отрече тези твърдения.

Самата Азия Ардженто също се е сблъсквала с подобни обвинения. Преди 3 години млад актьор се оплака, че два месеца след 17-я му рожден ден бил нападнат сексуално от нея в хотелската си стая,  но той оттегли обвиненията си след финансово споразумение. 

Още

Кейт Уинслет обърна палачинката за Уди Алън и Полански

15.09.2020

2183
Пласидо Доминго си върна гласа и каза: Не съм насилвал никого

06.08.2020

307
Ашли Джъд вече може да съди Уайнстийн за сексуален тормоз

30.07.2020

646