facebook
twitter

Култура

Арт лупа

64

"Аз, Остава" 

 

е книга за популярната ни група, която днес в 18.30 ч. ще бъде представена в Литературния клуб на Столичната библиотека. Това е първа книга от поредицата Scribens Acoustic на издателство Scribens, което има амбицията да въплъти в книжни тела историите на най-популярните съвременни български групи. В събитието ще участват и членове на бандата, които ще изпълнят акустично някои от добре познатите песни. След София "Аз, Остава" ще бъде представена с минитурне и в клубове в други градове на страната.

 

"Сестра" на Светла Цоцоркова 

си тръгна с награда от 67-ия кинофестивал в Сан Себастиан. Той бе отличен със специален диплом в програмата "Нови режисьори". Това е вторият пълнометражен филм на режисьорката след също отличавания на фестивали "Жажда". Започва пътя си като проект на "София мийтингс" и е подкрепен от фестивалите в Арас - Франция, Солун - Гърция, Хонконг - Китай. "Сестра" е копродукция с Катар и проследява живота на едно момиче, което със своите трагикомични лъжи е на път да унищожи семейството си. В главната роля е младата Моника Найденова, дебютирала в "Жажда" на Цоцоркова, а на екрана й партнират утвърдените Светлана Янчева, Асен Блатечки и Валентин Ганев. 

 

Графа


ще обиколи шест български града в концертното си турне през октомври. То започва утре в Кюстендил и продължава в Гоце Делчев (7 октомври, Дом на културата), Смолян (8 октомври, Родопски драматичен театър "Николай Хайтов"), Кърджали (9 октомври, Театрално-музикален център), Шумен (10 октомври, "Арена Шумен") и Казанлък (11 октомври, Дом на културата). В повечето от тези градове Владимир Ампов не е изнасял досега самостоятелни концерти. Билетите почти навсякъде са изчерпани, като първи концертната зала напълниха кърджалии. 

Ключови думи:

Остава, Графа
Все още няма коментари

Още

Пазарът ни е малък, а риалити героите - много
Графа обяви първия си концерт на стадион

18.06.2019

166
Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

1677 10

Влез или се регистрирай за да коментираш