Медия без
политическа реклама

Античният театър събира феновете на "Остава" за 30-годишнина

20 Септ. 2022

Емблематичната българска група "Остава" отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум и два големи концерта. Първият е тази вечер в Античния театър в Пловдив, а вторият - в Зала 1 на НДК, София на 7 октомври

Основаната в Габрово група "Остава" в изминалите три десетилетия заслужено си е извоювала статута на институция в българската поп и рок музика. Историята й е вплетена в живота на поколения българи благодарение на песни като "Ще дойдеш ли с мен", "Мъничко човече", "Шоколад", "Бесен", "Океан" и много други. Характерният стил на формацията, специфичният чувствен вокал на Свилен, текстовете са сред причините "Остава" не само да "остане" 30 години на музикалната сцена, но и да е следвана от хиляди почитатели. В дългогодишната си история бандата има безброй изяви в страната и чужбина, над 20 видеоклипа, шест студийни и три концертни албума.

Подготовката за двата концерта тече от месеци, а звукът, осветлението и мултимедиата са измислени така, че да подсилят емоцията, която музиката на Остава предизвиква. През май тази година Свилен, Жоро, Дани, Алекс и Боян издадоха най-новия си албум "Кислород", песни от които също ще прозвучат на големите ни концертни сцени. "Това е постпандемичен албум. Излиза след 7 години пауза, която е много, много сериозна. През това време издадох мой солов албум - Different. Направих го, за да си починем малко един от друг, да работя и с други хора. Последните две години, през които преживяхме COVID-19, се отразиха много върху текстовете, които съм писал. Има някои много тъжни", споделя фронтменът и основен текстописец Свилев Ноев пред радио "София". Правейки кратка равносметка на трите декади, той казва шеговито: "Като човека, които ги направи сериозна група, мога да кажа: "Момчета, изтърпях ви!".

Най-доброто от концертите за отбелязването на 30-годишнината на "Остава" ще бъде записано и запазено като аудио и видео съдържание. То ще бъде достъпно чрез програмите и дигиталните платформи на БНР. Билети за концертите в Пловдив и в София се продават в мрежата на Еventim.

 

Още по темата