Медия без
политическа реклама

Адел отказала да пее за платинения юбилей на кралицата

Скромната лондончанка, израснала над магазин за преоценени мебели, вече се мисли за велика, коментират медии

21 Юни 2022
ЕРА/БГНЕС
Адел и приятелят й Рич Пол на мач на НБА в Сан Франциско през май - 2 седмици преди кралското събитие в Лондон.

Адел е отказала да пее на платинения юбилей за 70-годишнината от управлението на кралица Елизабет II, разкри Daily Mail. Според изданието суперзвездата, която в момента живее основно в Лос Анджелис,  е била поканена да вземе участие в грандиозния празничен концерт в Бъкингамския дворец на 4 юни, но нейни представители са отговорили, че тя няма да може да се включи заради натоварения си график. Това неприятно изненадало организаторите на проявата, още повече че през 2013 г. певицата била произведена в кавалер на ордена на Британската империя и от нея се очаквали малко повече благодарност и отзивчивост.

„Тя беше скромна лондончанка, израснала в малък апартамент над магазин за преоценени мебели, но сега е толкова велика, че отхвърли кралицата“, саркастично коментира колумнистът на Daily Mail Ричард Идън. „В края на краищата, колко шансове ще има тя да се изявява пред Бъкингамския дворец за кралицата?!“, риторично пита той.

34-годишната Адел обаче не е единствената британска звезда, пренебрегнала своя монарх. Хари Стайлс също отхвърлил възможността да пее пред многомилионната глобална аудитория на събитието. Източник, близък до 28-годишния член на бившата момчешка група One Direction, потвърдил пред журналиста Идън, че Стайлс е бил поканен.

За разлика от Адел и Хари Стайлс, техни колеги с не по-малка световна слава – сър Елтън Джон, Род Стюарт, легендите от Queen, Ед Шийрън и мнозина други, приеха като голяма чест възможността да пеят на юбилейния концерт.

Изданието припомня, че през януари Адел анулира със сълзливо видео в Инстаграм свой концерт в Лас Вегас с по-малко от 24 часа предизвестие, като се оправда, че шоуто било „абсолютно съсипано“ от Covid, който заразил половината от екипа й. Според информация на портала TMZ обаче сътрудниците на звездата били напълно здрави и били готови да изпълнят ангажимента си. Много фенове тогава бяха гневни на певицата, тъй като изгубиха стотици лири от самолетни билети и хотелски резервации.

По повод отказа й да участва в юбилейния концерт за кралица Елизабет II Адел не е била открита за коментар, докато говорител на Хари Стайлс е отказал да обсъжда темата. Според източници, близки до певеца, и в този случай причината била прозаична – невъзможност да координира ангажиментите в графика си. Говорител на Би Би Си – организатори на концерта, също е отказал коментар.

Още по темата