Quantcast

Медия без
политическа реклама

12 песни ще се състезават в конкурса „Бургас и морето“

Сред участниците са Жана Бергендорф, Илия Ангелов, група „Фанданго“, Богдан Томов, Християна Лоизу и др.

30 Юли 2022
burgas.bg
Зрителите в Летния театър ще определят носителя на наградата на публиката.

Националният песенен конкурс "Бургас и морето" ще се състои за пореден път тази вечер в Летния театър на морския град от 20.30 часа. Проявата е организирана за първи път през 1973 г. под името "Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора", но след 13 издания за кратко престава да съществува. Възстановена е през 1996 г. с името "Бургас и морето" и оттогава се провежда всяка година.

Дванайсет са песните финалисти, допуснати до състезанието това лято след селекция от комисия. Сред тях са както творби на утвърдени автори и изпълнители, така и на млади таланти. Тази вечер в конкурса ще прозвучат "Животът продължава" (Илия Ангелов), "Звездите в нас" (Владо Димов), "Истинска любов" (Фиген Шенол), "Както в холивудски филм" (Вили Рай), "Крадецът на праскови" (Жана Бергендорф), "Моят ден" (Лина По), "Не те забравям" (Дани Илиева и Емин Ал-Джунейд), "Остров Лято" (Нели Гергова – Nels), "Преди много луни" (Дишо и Иван), "Рокендрол стар" (група „Фанданго“), "Текила за сам" (Богдан Томов) и  "Ще те обичам" (Християна Лоизу и Danny Levan).

Награди ще има за първо, второ и трето място. С всеки закупен билет зрителите в Летния театър ще получат карта за гласуване. С кода, изписан върху нея, те ще имат възможност да гласуват за песента, която харесат най-много, и заедно с останалите присъстващи ще изберат победителя за наградата на публиката. Ще има и награда на онлайн слушателите, гласували за най-харесваната от тях песен в сайта www.burgasimoreto.org до 28 юли.

Тази вечер в Летния театър след изпълнението на 12-те песни финалисти в конкурса ще има и рецитал на Веселин Маринов. Певецът е и част от журито, което ще класира песните в конкурсната част. То включва още генералния директор на БТА Кирил Вълчев, певицата Тони Димитрова, писателят Ваньо Вълчев, Диана Саватева – зам.-кмет "Култура, туризъм и спорт" в Община Бургас, Петър Алексиев – композитор и носител на първа награда на "Бургас и морето" през 2021 г.

Актрисата драматург Здрава Каменова ще е водеща на конкурса. 

 

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?