Медия без
политическа реклама

Съпруг и баща му остават в ареста за убийството на изчезнала жена

15 Ноем. 2021
БГНЕС
Съдът остави в ареста Орлин Владимиров и Пламен Владимиров за убийството на 33-годишна Евгения Владимирова.

Софийският градски съд остави в ареста Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров. Те са обвинени от прокуратурата в убийството на съпругата на Орлин Владимиров - 33-годишната Евгения. Според разследващите по-младият мъж е извършителят на убийството. Баща му е обвинен като помагач.

Тялото на Евгения Владимирова бе открито през почивните дни във водоем край Перник. Младата жена изчезна през октомври от столичния квартал "Лагера" и тогава съпругът й я издирваше.

Събрани са много доказателства, които сочат, че убийството е извършено на 13 октомври 2021 г. в София, като жертвата е умъртвена чрез задушаване, обяви прокуратурата днес. Ако вината на двамата се докаже в съда, ги чака от 10 до 20 години затвор.

Извършени са огледи на местопроизшествия, разпитани са множество свидетели, извършени са претърсвания и изземвания на различни помещения, проведени са следствени експерименти, назначени и изготвени са видеотехнически, техническа, биологични и ДНК експертизи, аутопсия на тялото на жената.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение двамата обвинени да са извършили престъплението, както и че има реална опасност те да се укрият, или да извършат друго престъпление, ако не бъдат оставени в арест.

Определението на градския съд за ареста на двамата не е окончателно, последната дума е на апелативните магистрати.

Двамата заявиха в съдебната зала, че съжаляват за извършените деяния. Пламен Владимиров поиска по-лека мярка заради влошено здравословни състояние, разказва Нова тв. Според телевизията двамата са признали за убийството и укриването на трупа на 33-годишната жена пред близки и приятели. Към момента най- вероятната причина за извършване на убийството е ревност.

Съпругът на изчезналата през октомври 33-годишна Евгения Владимирова и родителите му са задържани за убийството на жената. Това обявиха на извънреден брифинг Петър Петров, началник на криминалната полиция в София и Николай Станчев, шеф на отдел "Разследване" към СДВР.

 

Ключови думи:

Евгения Владимирова