Медия без
политическа реклама

Обвинението няма нищо против прокурорът от Перник да остане на свобода

18 Окт. 2023
Биляна Михайлова отказва да съдейства на разследването, по което съпругът ѝ е обвинен за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие.
Нова телевизия
Биляна Михайлова отказва да съдейства на разследването, по което съпругът ѝ е обвинен за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Освобождаването без мярка за неотклонение на обвинения за нанасяне на средна телесна повреда в условия на домашно насилие прокурор Бисер Михайлов не е протестирано от държавното обвинение. Това съобщи "Лекс", като цитира Софийския градски съд (СГС).

В събота СГС освободи Михайлов без мярка за неотклонение след ареста му по сигнал от дъщеря му на тел. 112, че съпругата му Биляна е жертва на насилие.

Съпругата на прокурора обяви, че той не ѝ е посягал, а при разразилия се скандал между двамата тя е била по-агресивната – нападнала е мъжа си и го е одраскала, хвърлила и предмет, с който счупила холна масичка.

След този развой на събитията съдът посочи, че не може да се изведе обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието и следователно не може да му бъде наложена и каквато и да е мярка за неотклонение.

Съдия Даниела Талева (тя днес беше неназначена за специален прокурор, който да разследва главния прокурор) в събота реши, че не може да бъде изведено обосновано предположение, че Бисер Михайлов е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. И посочи, че съпругата Биляна Михайлова е разпитана непосредствено след семейния скандал. "Свидетелката изрично посочва, че тя е реагирала по-агресивно и е нападнала съпруга си. Вероятно е скъсала фланелката му и го е надрала, няма ясен спомен, вероятно е паднала и си е ударила главата", цитира показанията съдът и отбеляза, че подалата сигнал дъщеря не е била пряк свидетел на сблъсъка между родителите си.

Единствено в края на втория ѝ разпит дъщерята е разказала, че в болницата нейната майка ѝ е разказала, че нищо не си спомня и Бисер Михайлов я е блъснал. Според съда това са взаимоизключващи се твърдения.

Полицаите, които са се отзовали, заявили, че е бил подаден сигнал, че майката е пребита и всичко е в кръв. Органите на реда обаче не намират следи от кръв в дома на прокурора. Биляна Михайлова е заявила, че тя е хвърлила предмет, който е счупил стъклената маса в хола.

По думите на съдията единственото, което сочи, че Биляна Михайлова е губила съзнание, е нейната анамнеза и медицински документи, които съдът намира за ненадеждни.

Самата Михайлова още в събота сутринта отрече да е била бита от мъжа си, като в интервю пред "Нова телевизия" заяви, че не е жертва на домашно насилие, а е паднала по стълбите.

Бисер Михайлов е баща на Васил Михайлов, който е подсъдим по няколко дела за нанесени телесни повреди и закани с убийства, а по други се призна за виновен. Срещу него продължава и разследване за отправени закани с убийство към бившата му приятелка.

След ареста на сина бащата беше освободен от ръководния пост в пернишката прокуратура, тъй като беше зам.-окръжен прокурор, но отказа да си подаде оставката и като прокурор.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата