Quantcast
КПКОНПИ се събуди за имуществото на Арабаджиеви | СЕГА
facebook
twitter

България

КПКОНПИ се събуди за имуществото на Арабаджиеви

211
 Фейсбук
Семейство Арабаджиеви са с повдигнати обвинения от август миналата година. Те дълго време бяха издирвани с европейска заповед за арест.

Повече от година след като прокуратурата повдигна обвинения за данъчни престъпления и пране на пари на семейство Арабаджиеви, антикорупционната комисия (КПКОНПИ) съобщи във вторник, че е запорирала тяхно имущество за над 310 млн. лв.

В съобщението на КПКОНПИ се казва, че с решение на съда са "допуснати обезпечителни мерки върху имущество на Вълчо и Маринела Арабаджиеви и девет юридически лица". Не става ясно обаче дали се има предвид Ветко Арабаджиев, който преди години е сменил името си от Вълчо, или запорите са срещу неговия син, който носи старото име на баща си. И тримата членове на семейството към момента се намират в ареста.

От антикорупционната комисия уточняват, че "производството в КПКОНПИ е образувано по повод получено уведомление от Специализираната прокуратура за участие на лицата в организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и изпиране на пари". На въпрос защо чак сега мегаорганът се е активирал, след като Арабаджиеви са с повдигнати обвинения от август миналата година, от пресцентъра на комисията отговориха, че законът дава възможност проверката на имуществото да продължи година, като се допуска възможността този срок да бъде удължен с още шест месеца.

Само преди 2 седмици КПКОНПИ се похвали, че е внесла в Окръжния съд в Пазарджик искане за отнемане на 9 312 465 лева от кмета на Септември Марин Рачев, който е обвинен в длъжностни и данъчни престъпления. В началото на годината с решение на съда бяха запорирани негови имоти и сметки за същата сума.

Още

ДАНС влезе и в ТЕЦ "Марица Изток" 2

15.10.2021

926
Прокуратурата проверява Кирил Петков заради гражданството

13.10.2021

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

4904
Арестувана е социоложка в австрийската афера "Курц"

13.10.2021

4317