Quantcast

Медия без
политическа реклама

Каракачанов: Не мислим за заместник на Борисов, МС ще заседава онлайн

26 Окт. 2020
МО

Здравословното състояние на премиера Бойко Борисов, който даде положителен тест за COVID-19 и е на домашно лечение, е стабилно и към моментане се обсъжда темата за негов заместник начело на правителството.

Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на посещението си на военния полигон Корен, Хасковско, където се провежда учението "Балканска стена 2020".

 "Заседанията на правителството ги провеждаме онлайн! Още от април месец имаме такава практика, така че предполагам. че следващото заседание в сряда ще бъде отново онлайн. Аз му пожелавам бързо справяне със ситуацията", каза още министърът на отбраната, цитиран от БНР.

Каракачанов увери, че българската армия реално участва в оказването на помощ чрез ВМА и целия персонал във военните болници.

"Помните, че пролетта направихме разгръщане на няколко такива полеви болници. Слава Богу, тогава не се наложи да ги ползваме, но ако се наложи, те могат да бъдат разгърнати наново. Но това, което се прави - ВМА е осигурила още едно отделение", добави той.

Що се отнася до учението, Каракачанов каза: „Учението на Сухопътните войски „Балканска стена - 2020”, което се провежда в момента на учебен полигон Корен, е най-мащабното през последните 20 години. В него участват над 2400 военнослужещи и около 700 единици техника. То има за цел в реални условия да създаде онези умения, които до момента са придобивани в по-малки войскови формирования“.

Той добави, че са взети всички предпазни мерки срещу заразяване с COVID-19. На военнослужещите са направени тестове предварително като не са установени заразени. Заради съмнения в здравословното му състояние, един военнослужещ е бил отстранен от учението. „Може да се наложи дълго време да живеем с пандемията, но това не означава, че армията ще прекрати своята подготовка и няма да изпълнява своите задължения, които са и вменени по конституция“, каза още Каракачанов.

Още по темата