Quantcast
Каракачанов: Не мислим за заместник на Борисов, МС ще заседава онлайн | СЕГА
facebook
twitter

България

Каракачанов: Не мислим за заместник на Борисов, МС ще заседава онлайн

512
 МО

Здравословното състояние на премиера Бойко Борисов, който даде положителен тест за COVID-19 и е на домашно лечение, е стабилно и към моментане се обсъжда темата за негов заместник начело на правителството.

Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на посещението си на военния полигон Корен, Хасковско, където се провежда учението "Балканска стена 2020".

 "Заседанията на правителството ги провеждаме онлайн! Още от април месец имаме такава практика, така че предполагам. че следващото заседание в сряда ще бъде отново онлайн. Аз му пожелавам бързо справяне със ситуацията", каза още министърът на отбраната, цитиран от БНР.

Каракачанов увери, че българската армия реално участва в оказването на помощ чрез ВМА и целия персонал във военните болници.

"Помните, че пролетта направихме разгръщане на няколко такива полеви болници. Слава Богу, тогава не се наложи да ги ползваме, но ако се наложи, те могат да бъдат разгърнати наново. Но това, което се прави - ВМА е осигурила още едно отделение", добави той.

Що се отнася до учението, Каракачанов каза: „Учението на Сухопътните войски „Балканска стена - 2020”, което се провежда в момента на учебен полигон Корен, е най-мащабното през последните 20 години. В него участват над 2400 военнослужещи и около 700 единици техника. То има за цел в реални условия да създаде онези умения, които до момента са придобивани в по-малки войскови формирования“.

Той добави, че са взети всички предпазни мерки срещу заразяване с COVID-19. На военнослужещите са направени тестове предварително като не са установени заразени. Заради съмнения в здравословното му състояние, един военнослужещ е бил отстранен от учението. „Може да се наложи дълго време да живеем с пандемията, но това не означава, че армията ще прекрати своята подготовка и няма да изпълнява своите задължения, които са и вменени по конституция“, каза още Каракачанов.

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Детските градини ще отворят най-късно до 21 декември

27.11.2020

198 1
Севернокорейски хакери атакували системата на AstraZeneca

27.11.2020

118 1
Делът на положителните корона проби слезе под 40%

27.11.2020

Обновена

5355 167

Коментари

walco

Ми то МС заседава онлайн вече 4 месеца.

Льо Клер

То мислене не се иска, така че дали от джипката, от стадиона, от масата или напречно от леглото - все тая!

Zvon

От снимката личи, че Каракачанов, тоя лаком хибриден шопар, се е пременил с някаква странна униформа. Навярно е шита по дизайн на отец Унуфри от синодалната шивалня. Декорирана е със загадъчни пагони, които в сумрак може да се сбъркат с генералски. Както е тръгнало, докато Тиквоний I Хипертоник се търкаля потен и омаломощен в болничната постеля, Красимирчо може да си тури дори пагони на четиризвезден генерал. Ако се обримчи с портупей и препаше кокетно дамско пистолетче, ще замяза на хамбурски салам от витрината на Била. 

Льо Клер

😂

ИлияНиколов

Снимката е трепач!

Каракачанов в униформа!

Доц.Трътлев

Циркаджия.  Добре, че избиха прасетата преди 2-3 години, та му се размина свинският грип.

 

Забавлявайте се:

https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F&oq=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2+&aqs=chrome.2.69i57j0i457j0l3j69i61l3.11545j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

ПГеоргиев

Министър на отбраната трябва да е кадрови военен!

Както министър на вътрешните работи да е човек бил в системата на МВР. 

Както министър на здравето - лекар, на финансите - финансист, на земеделието - със опит в съответната област.

Аман от дивотии, когато министър на вътрешните работи беше социолог, на здравето - финансист, на отбраната - историк, на външните работи - и аз вече не знам каква е сегашната персона. А предните бяха от абориген по абориген. 

Всеки министър трябва да е опитвал от сухия хлебец и солчицата на съответната работа. Да е запознат до най-малка подробност с особеностите й. 

А не като това недоразумение по-горе. 

Каква е тази клоунада? Каква е тази униформа? И тези "пагони"? В "Строевия устав на БА" няма такава птица! И как има въобще дързостта да излезе пред войниците така? 

Не знам български генерал - министър на войната или отбраната до 1990, да е изглеждал толкова нелепо пред подчинените си. 

С тези глупости след 1990, че министър е политическа фигура и затова може да бъде хванат всеки неандерталец от близкото кръстовище, стигнахме до ей това положение. 

Срам за БА. 

 

3biri

Само като си помисля какви гъби има сега на Корен и си представям как ги псува местното население там.

вила

И как един който е в карантина, в болнични, ще работи в противоречие с Кодекса на труда и решенията на Министерския съвет  ще бъдат нелегитимни, мухльовци, закон за тях няма.? 😎 

dembik

Министърът е с полицейска униформа според мене. Интересна пушка държи оня гащник, дето стиска пилон или знаме. Имаме ли такива в армията или е трофей от разбита талибанска чета?

Влез или се регистрирай за да коментираш