facebook
twitter

България

Фандъкова обеща мегапоръчката за чистотата да изчака изборите

110
Илияна Кирилова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова даде да се разбере, че не възнамерява да възлага мегапоръчката за чистенето на 7 зони на града преди местните избори. Офертите за обществената поръчка, която е на рекордна стойност от 435.8 млн. лв. с ДДС, се отварят във вторник. Според кандидата за кмет Мая Манолова с поръчката се бърза неоснователно, защото действащите договори изтичат близо година след обявяването на конкурса. Според Фандъкова обаче отлагане на процедурата крие риск от възникване на кризисна ситуация с боклука. 

Поръчката за чистенето на 7 от зоните на града е за период от 5 години. Кандидатите по нея могат да се състезават за максимум 2 от обособените позиции. Според Фандъкова конкурсната комисия ще работи не по-малко от два месеца по разглеждането и оценяването на офертите. "Разбирам много добре от какво се притесняват фирмите - от това, че заложихме много по-тежки условия за тях в интерес на чистотата на града. Преди изборите не се очаква да бъдат класирани фирмите", категорична бе Фандъкова, цитирана от БНР. Според нея предходното възлагане на подобна поръчка е отнело една година и София не може да си позволи да рискува криза с чистотата на града. 

Двумесечният срок за произнасяне на конкурсната комисия не е нормативно регламентиран и в случая следва да се разчита на думата на Фандъкова. Самата поръчка бе обявена на 22 юли 2019 г. Първият срок за изтичане на действащите в момента договори според Фандъкова е юни 2020 г.

 

Още по темата - на 10-а стр. 

 

Все още няма коментари

Още

София загуби дело за 1,7 млн. лв. срещу регионалното министерство

07.10.2019

ТАНЯ ПЕТРОВА

2141 3
Прокуратурата организира конференция за над 100 000 лева
Къщата на Яворов вече е собственост на Столична община

27.09.2019

548 4

Влез или се регистрирай за да коментираш

×