facebook
twitter

България

Фандъкова обеща мегапоръчката за чистотата да изчака изборите

110
 Илияна Кирилова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова даде да се разбере, че не възнамерява да възлага мегапоръчката за чистенето на 7 зони на града преди местните избори. Офертите за обществената поръчка, която е на рекордна стойност от 435.8 млн. лв. с ДДС, се отварят във вторник. Според кандидата за кмет Мая Манолова с поръчката се бърза неоснователно, защото действащите договори изтичат близо година след обявяването на конкурса. Според Фандъкова обаче отлагане на процедурата крие риск от възникване на кризисна ситуация с боклука. 

Поръчката за чистенето на 7 от зоните на града е за период от 5 години. Кандидатите по нея могат да се състезават за максимум 2 от обособените позиции. Според Фандъкова конкурсната комисия ще работи не по-малко от два месеца по разглеждането и оценяването на офертите. "Разбирам много добре от какво се притесняват фирмите - от това, че заложихме много по-тежки условия за тях в интерес на чистотата на града. Преди изборите не се очаква да бъдат класирани фирмите", категорична бе Фандъкова, цитирана от БНР. Според нея предходното възлагане на подобна поръчка е отнело една година и София не може да си позволи да рискува криза с чистотата на града. 

Двумесечният срок за произнасяне на конкурсната комисия не е нормативно регламентиран и в случая следва да се разчита на думата на Фандъкова. Самата поръчка бе обявена на 22 юли 2019 г. Първият срок за изтичане на действащите в момента договори според Фандъкова е юни 2020 г.

 

Още по темата - на 10-а стр. 

 

Все още няма коментари

Още

Инвеститори негодуват от двата задължителни комина в жилищата

19.09.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

4394 18
София се поправи: Ще плати 73,6 млн. за осветление не за 2, а за 4 г.

19.08.2020

Обновена

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

4340 10
София прави "зелени релси" по трасето на трамвай №5

12.08.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

2256 19

Влез или се регистрирай за да коментираш