facebook
twitter

България

Дуетът Станишев - Борисов ни лиши от "Южен поток"

Румен Петков е категоричен, че газовото трасе няма да бъде готово до май
894
 Илияна Кирилова

Страната ни е пропуснала възможността церемонията по откриването на "Турски поток" да е в България, а проектът да се казва "Южен поток". Тази теза разви лидерът на АБВ Румен Петков в ефира на bTV. По негови думи това се е случило благодарение на дуета Станишев - Борисов. "Пропуснахме възможността България да е пряка точка на влизане на руски газ в Европа. Всички приказки, че ще спестим 70 млн. и ще спечелим 5% са нелепи", добави Петков.

Според него "Балкански поток" няма да е готов до края на май. Причината за това била "обслужване на украински интереси". "Миналата година януари премиерът и министърът на енергетиката обявиха, че до декември ще бъдем готови. Обясненията за европейските процедури и защита на интересите са нелепи. Нима на 31 януари не са съществували тези интереси. Защо ни трябваше да лъжем едновременно Русия, Сърбия, Унгария и Турция?", попита лидерът на АБВ. Той е категоричен, че към момента нищо не се прави на точката между Гърция и Сърбия, където трябва да мине тръбата.

По негови думи по голяма част от трасето не се работи и не са положени тръбите за газовата връзка. Абсурдни били и твърденията на Борисов, че България строи по 3 км. на ден, тъй като страната ни разполагала само с една машина за заваряне на тръби. Румен Петков посочи още, че партията му ще настоява за отстраняване на ръководството на "Булгаргаз".

Освен това АБВ ще внесе сигнал в прокуратурата срещу министъра на околната среда и водите Нено Димов. "Нашата мотивация е, че министърът със своето бездействие съсипа живота на 100 хил. души в Перник", уточни Петков.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Смъртоносна авария в химически завод в Индия

07.05.2020

780 4
Италианец почина при строителството на "Балкански поток"

28.03.2020

5017 6
Риск от спиране на газоподаването няма

23.03.2020

Ина Георгиева

2149 1

Коментари

Димитър Митев

Румен Петков е категоричен, че към момента нищо не се прави  "на точката между Сърбия и Гърция". Любопитен съм къде, на коя карта намери такава точка! ?

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×