Quantcast

Медия без
политическа реклама

46 нелегални мигранти са задържани в къща край София

27 Юни 2023
Илияна Димитрова

46 нелегални мигранти са открити в къща в софийското село Кокаляне, съобщи БНР. Всички те са мъже, като 11 са непълнолетни. Става дума за хора от Мароко, Сирия и Пакистан. Акцията е започнала малко преди полунощ.

Води се разследване как са преминали границата и как са се стигнали до Кокаляне.

По първоначална информация къщата, в която са били открити мигрантите, е била отдадена под наем. Това се е случило преди няколко седмици, допълва Нова тв и посочва, че собственикът е отказал коментар.

Задържаните са откарани в 8 Районно управление.

"Множеството успешни задържания на мигранти показват, че МВР работи. Показва обаче, че има и проблеми", коментира пред Нова тв бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Най-фрапиращият случай с нелегални мигранти от последните месеци е този край Локорско. През февруари 18 мигранти бяха открити, задушени в камион край софийското село. Наскоро Тачо Тачев, собственикът на камиона, почина в ареста. Задържани остават останалите обвинени по случая - Атанас Атанасов, Християн Дунгаров, Петър Янев, соченият за лидер на групата Виктор Кузманов, както и задържаният в Гърция бивш граничен полицай Валентин Христов.

Още по темата