Quantcast

Медия без
политическа реклама

След 2 седмици ще е ясно от какво е починала 17-годишната родилка в Панагюрище

04 Дек. 2019
Снимка: Архив

След две седмици ще бъде готова тройната съдебно-медицинска експертиза за смъртта на 17-годишната родилка от Панагюрище. Младата майка родила здраво момченце на 27 ноември, но два дни по-късно почина в частната болница в града. Това е второ раждане за загиналото момиче, преди година и половина тя е родила успешно в същата клиника.

Бащата на родилката Огнян Янев заяви, че след раждането дъщеря му се е оплакала от болки в гърлото и че не може да преглъща. „От тогава до сега не сме си видели детето изобщо. Да ни кажат от какво е починала и да я погребем. Обадиха ни се от родилното и ни казаха, че е починала. Ние изпаднахме в шок. Дойдохме да търсим тялото – няма нищо, не ни дават и обяснение”, коментира бащата. Лелята на починалата родилка Зоя Янева разказа, че младата жена е била настанена в интензивното отделение на болницата в много тежко състояние. 

Д-р Петър Бътовски, който е израждал 17-годишната, не пожела да застане пред камерата на Би Ти Ви. Преди трагедията той е съобщил пред роднините, че раждането е преминало нормално и след два дни ще я изпишат. След инцидента бащата потърсил отново медика в частния му кабинет, но той не бил запознат за трагичния изход от операцията. „Очакваме резултатите от назначената съдебно-медицинска експертиза и резултатите от аутопсията. Ние съдействаме на компетентните институции за установяване на истината, съчувстваме на семейството - това е огромна трагедия”, каза Марина Тричкова, говорител на частната болница "Уни хоспитал".