Медия без
политическа реклама

Руски военен разстреля 8 колеги в база в Сибир

Други двама са ранени, а стрелецът е задържан

25 Окт. 2019
БГНЕС архив

Военнослужещ в ремонтно-техническата база, разположена в Сибир, е застрелял осем свои другари и е ранил други двама, съобщи руското Министерството на отбраната в петък, цитирано от TACC и Фокус.
„На 25 октомври тази година, около 18:20 часа местно време (12:20 часа българско време), при смяна на караул, военнослужещ от ремонтно-техническата база в района на Чита откри огън по другарите си със служебното огнестрелно оръжие. В резултат на място са загинали осем военнослужещи, още двама са ранени с различна тежест “, се казва в съобщението.
Министерството на отбраната уточни, че „войникът, който е открил огън, е бил задържан“, а пострадалите „са били незабавно откарани във военна болница, където са получили цялата необходима квалифицирана медицинска помощ и няма заплаха за живота им“.
Министерството отбеляза също, че към мястото на трагедията е отлетяла комисия. „Комисия на Министерството на отбраната на Русия, ръководена от зам.-министъра на отбраната ген.-полк. Андрей Картаполов, е излетяла за местопроизшествието. Започнало е разследване за установяване на всички обстоятелства около инцидента“, добавят от руското отбранително ведомство.

Ключови думи:

8 убити, Сибир, база, разстреля

Още по темата