facebook
twitter

Горещи новини

МВР проверява полицейско насилие над 17-годишен джудист

813
СНИМКА : ИЛИЯНА КИРИЛОВА
Антон Кутев

17-годишно момче е пострадало от полицейско насилие в Сандански, обяви депутатът от БСП Антон Кутев. Според него юношата има над 20 рани, за които има извадено медицинско свидетелство. След това от МВР обясниха, че става дума за задържане на момче с арогантно поведение. Назначена е проверка, за да се разбере дали е имало насилие.

Според Антон Кутев, в петък, в Сандански, четирима младежи, на възраст между 13 и 17 години, влезли в конфликт с шофьор от града: "Човекът, с когото се скарват тези деца, се оказва цивилен полицай, който в това време не е на работа. След около 5 минути пристигат три полицейски коли и пребиват доста здраво едното от децата. Разбрах, че детето със сигурност се е държало предизвикателно, но със сигурност не е налитало на бой".

От МВР потвърдиха, че в петък полицейски служител забелязал в центъра на Сандански група момчета, които се държали предизвикателно и нарушавали обществения ред. Извикал на място патрул. Оказало се, че момчетата са част от националния отбор по джудо.

"При проверката се оказва, че някои от лицата са с криминални регистрации за престъпления против собствеността и ползване, държане и разпространение на наркотични вещества - заяви Георги Арабаджиев- зам.-главен секретар на МВР, цитиран от БНТ. - Едно от лицата продължава с агресивното си поведение и не се подчинява на разпорежданията на полицейския орган. В резултат, на което той е задържан и отведен в Районното управление в град Сандански".

На разпита е присъствал служител на Детска педагогическа стая. Случаят е докладван на прокуратурата, откъдето наложили санкция на младежа за дребно хулиганство. В момента тече вътрешна проверка на МВР по случая, която да установи дали полицаите са превишили правата си. Разпитват се и свидетели.

Ключови думи:

МВР, насилие, Антон Кутев
8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бедни общини продължават да "късат от залъка" си за МВР
Обран е банков клон в София

15.02.2019

2303 31
1000 лв. глоба за жената, ударила фелдшер

08.02.2019

Ана Атанасова

331 3

Коментари

Братя Стругацки

"При проверката се оказва, че някои от лицата са с криминални регистрации за престъпления против собствеността и ползване, държане и разпространение на наркотични вещества - заяви Георги Арабаджиев- зам.-главен секретар на МВР, цитиран от БНТ. - Едно от лицата продължава с агресивното си поведение и не се подчинява на разпорежданията на полицейския орган. В резултат, на което той е задържан и отведен в Районното управление в град Сандански".

 

Е, какво очаква от полицията Кутев? Да отидат и да ги похвалят ли, що ли? За такива гаменчета само бой! Свикнали са да се репчат и да им минават пинизите пред по-слабите съученици, но веднага подвиват опашка пред някой по-силен и почват да реват. Че и цял депутат заедно с тях! Кутев би трябвало да похвали полицаите, а не да ги укорява. 

хлопатар

В инструкциите за работа на МВР категорично се забраняват регистрациите на малолетни и непълнолетни. Кой, защо и как лъже в ситуацията е ясно. "Раните" на пишлемето може да са и от сутрешното му джудо. Иди доказвай. Не бих съжалявал, ако са от ченгетата, обаче.

Това съм аз Льоклер
снимка на Това съм аз Льоклер

Кутев, що се занимаваш с глупости? Проблемът е точно в обратното - полицията твърде рядко "респектира" подобни хаймани.

rover
снимка на rover

При проверката се оказва, че някои от лицата са с криминални регистрации за престъпления против собствеността и ползване, държане и разпространение на наркотични вещества

това как се отнася към конкретния случай? а, братлетата?

Проблемът е точно в обратното - полицията твърде рядко "респектира" подобни хаймани.

p.s. да се правят на отворени и големи пред дечурлига и обиновени хорица, това братя ушеви го могат много добре. не трябва ли да се барат мъжаги пред наистина сериозните престъпници? питам, за един приятел. 

Това съм аз Льоклер
снимка на Това съм аз Льоклер

Добре де, поправям се - полицията твърде рядко респектира когото и да е. За това и подобни "акции" водят след себе си реакции, подобни на кутевата.

 

TheBahurKing

Подобни на тези келеши от спортното училище на Левски, боксьори и джудисти, около година тероризираха квартала, жестоко пребиваха и ограбваха случайни минувачи.

Invisible

   Кутев толкова ли няма за какво да се хване!

Чoк觧

В тоя "център на Сандански" дали няма камери ?
Дали няма запис кое как е станало ? В Харманли на кръговото за Радев-баща имаше , тук да няма ? Айде покажете ги , пък да видим кой е имал "агресивно поведение" , щото напоследък май само полицаи се забелязват с агресивно поведение , най вече срещу протестиращи . Не съм видял един цивилен да налита на полицай , освен циганите , разбира се .
А то като ви чете коментарите човек ще си помисли , че в МВР работят балерини . И че всички спортуващи деца са криминално проявени , че и с регистрации .

Влез или се регистрирай за да коментираш