Quantcast

Медия без
политическа реклама

Световната банка ще отпусне $ 12 млрд. за борба с коронавируса

04 Март 2020
ЕПА/БГНЕС
Екипирани военнослужещи дезинфекцират улици в Сеул срещу коронавирус. Страната е втора по заболеваемост след Китай с над 5000 случаи на болестта.

Световната банка представи пакет от 12 милиарда долара помощ, който ще осигури бързи средства за подпомагане в борбата с епидемията от коронавируса.

"Целта е да се осигурят бързи и ефективни действия, които да отговарят на нуждите на страните", заяви президентът на Световната банка Дейвид Малпас, цитиран от БГНЕС.

Той допълни, че значителна част от средствата ще отидат за най-бедните държави в света, които нямат достатъчно медицинско оборудване или здравни услуги за борбата срещу разпространението на вируса COVID-19.

Междувременно стана ясно, че в американския щат Вашингтон вече има 9 починали в следствие на заболяването. Потвърдени са ощещ 27 случая, а над 230 души са под наблюдение.

Първи смъртен случай има и в Испания. Интересното е, че става въпрос за пациент, който е починал още на 13 февруари във Валенсия, а едва сега медицинските анализи са показали наличие на коронавирус.

Още по темата