Quantcast
Украинската майка ще пази жълтите павета | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Украинската майка ще пази жълтите павета

4 912
Страхливия лъв, Плашилото, Дороти и Тенекиения човек бягат презглава от Жълтите павета.

YELLOW BRICK ROAD
Статуята с грозната Украинската майка ужаси българското общество и бе изтеглена от района на Паметника на Съветската армия, за да не плаши децата, украинофилите, путинофилите и тесните естети. 
Но въздействащата творба не е изчерпала мисията си - по идея на МВР, Грозната жена ще се премести на Жълтите павета, за да плаши протестиращите, които съсипват емблемата на София с тежки машини, скачане, къртене за уличен бой, лоши вибрации. 
Бойко Рашков се ангажира лично да постави скулптурата в Триъгълника на властта и заяви, че не го е страх от изображението. 
"Разликата между страшна и нормална скулптура е точно една дамаджана" - откровен е министърът. 
"Иначе всички разбират от изкуство, всеки много знае, ама като трябва да се спасява държавата, на мене разчитат! Кирил Петков ужким голям смелчак, но не може да приближи Майката на 10 метра, почват да му треперят крачолите и връзките на обувките му сами се развързват. То не е като да въртиш стартъпи!" - юнашки разкопчава ризата министър Рашков. 

***
Бившият министър на културата Вежди Рашидов засне видеоселфи с пура, в което говори бавно за своя път в изкуството. 
Според Рашидов, МВР-министърът Рашков не разбира нито от дамаджани, нито от страшни скулптури и само си мисли, че се е изправял лице в лице с Ужаса. 
"Да дойде в мойто ателие, като е куражлия. Ще го направя на малък акварел, малка пластика и малка дамаджана. Жена му няма да го познае" - убеден е великият скулптор. 
***
Йорданка Фандъкова била раздвоена в рецепцията си. 
"Да, статуята е страшна. Да, тя ще пази жълтите павета и това като кмет ме радва. Аз милея за моя град, въпреки впечатленията, които оставям. От друга страна, протестите срещу правителството са в полза на ГЕРБ. Милея за паветата, милея и за ГЕРБ. Разкъсвам се" - откровена е кметицата. 
***
Превозвачи, ресторантьори и пътищари обмислят как да атакуват жълтите павета, без да поглеждат към страшната скулптура. 
"Ще взема една кирка и ще къртя паветата без да вдигам поглед" - казва строител на "Хемус" с червено ферари. 
***
От "Възраждане" обявиха, че ваксинират скулптурата, за да я компрометират и да не е толкова страшна - и пак ще си протестират. 
***
Полицаи завиха, че могат да бият протестиращи, само ако някой им ги води зад колоните на Министерски съвет, откъдето няма да ги гледа страшното украинско зомби. 

 

Още

Руски публицист: Толкова сме зле, че и България ще ни превземе
Манекен пред портата - блага дума и железни врати

22.05.2022

Г-н БАЛЕВ

466
Зетят на Путин поставя "Ергенът" в Софийската опера и балет