Медия без
политическа реклама

Наука, физкултура, стабилност

7 хватки в борбата с изборната търговия

28 Окт. 2021Г-н БАЛЕВ
Архив / СЕГА

Преди поредните избори службите за сигурност и правилни вътрешни работи пак се активираха да търсят и предотвратяват схеми за купуване на гласове и всякакви престъпления против политическите права на населението. 
МВР под палката на енергичния Бойко Рашков разбива схеми из цялата страна. 
Успоредно с него съвместно звено на същата тема се създаде между ДАНС и Иван Гешев - прокуратурата се събра с дансаджиите в един юмрук срещу търговията с гласове, но на Бойко Рашков това не му хареса. 
Той дори смята, че другите две служби ще се опитват да пречат на МВР в борбата с позорното явление. 
Това показва само, че службите у нас са овладени от различни групировки, които враждуват помежду си - има разделение на властите! 
Кои са добрите и кои са лошите в тая игра, всеки решава според симпатиите си, всеки сами си ПРЕЦЕНЯ, както е популярният напоследък израз - такова е отношението към институциите у нас и формирането на доверие към тях. 
Това личи също и от реакциите за решението на Конституционния съд по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков. Всеки възприема решението на съда според симпатиите или антипатиите си към Кирил Петков. Половината народ вика - лош Конституционен съд, лош, лош! Другата половина народ вика: евала на конституционните съдии, добре го рекнаха!
Но да оставим засега този казус на народното разделение, за да се съсредоточим в основната тема - как да помогнем на разединените служби в борбата с организираната изборна престъпност. 
Ето 7 хватки - академичен стил. 
***
1. Да привлечем освободения ресурс от "Делта гард"! МВР стартира процедура по отнемане на лиценза на емблематичната охранителна фирма, считана за близка до Бойко Борисов и прокуратурата. Според публикувани разследвания на Антикорупционния фонд, "Делта гард" са звено за силови поръчки на прокуратурата и избрани мутри. Дори да е така, в структурите на голямата фирма положително работят много свестни и смели момчета, които могат да се ангажират в полза на Доброто. Ще респектират когото трябва, ще охраняват бюлетините и съвестта на избирателя, ще помогнат за чистия изборен процес в Родината. Само им трябва мъдро ръководство и малко контролиран катарзис. Индже Войвода също е бил разбойник, преди да стане крило за клети сюрмаси. 
2. Държавата да отдели ресурс да купува гласове по съвест. Вместо да си продават гласа на спекуланти и негодници, българските граждани трябва да си продават гласа на държавата и да гласуват по съвест. Щом има субсидии за партиите, защо няма за гражданите? Държавата трябва да влезе решително в този бизнес и ако не стане монополист, поне да е от силните играчи.
3. Да се пускат слухове, че който не гласува по съвест, ще му сменят пола, ще бъде чипиран и Дядо Торбалан ще го отнесе с чувала бюлетини. Преди 10 ноември ченгеджийските слухове се разпространяваха през кварталните доносници. Сега слуховете и суеверията се размятат от подобни тъмни тролски субекти в интернет. Има си варианти и в тоя бизнес да се вложи отговорна държавническа мисъл. 
4. Да се пуснат още по-страшни слухове - който не гласува по съвест, Конституционният съд ще го конституира като трети пол и джендър-сифилистик. 
5. Да се снимат "документални" филми с разстрели по стадионите на изборни търговци и техните елементи. И те ще се разпространяват анонимно в интернет, защото българите вярват повече на халюцинации в интернет, отколкото на институциите си. 
6. Да се раздават зелени сертификати за гласувалите по съвест. И без това народът предпочита фалшиви сертификати, по-добре това да е обвързано с гласуването. Проверката на съвестта ще се извършва през данните на смартфоните, каквито имат вече и най-бедните гласоподаватели. Следейки данните в телефоните, правителството всъщност може да определи реалните политическите пристрастия на всеки. Ако съвпадат с реално подадения глас - значи гражданинът е гласувал по съвест. Това по естествен път ни води до следващата стъпка в точка 7. 
7. Службите, които следят телефоните, направо да определят кой как би гласувал по съвест и да не харчим излишни ресурси за имитация на избори.