Медия без
политическа реклама

Новият часовник на "Епъл" ще мери кислорода в кръвта

15 Септ. 2020

Новата серия 6 на смарт часовниците на "Епъл" е в крак с коронавирусното време - наред с другите функции, устройството вече ще измерва и нивото на кислород в кръвта чрез пулсова оксиметрия. Днес компанията представя новите си продукти, като досега бяха представени нови "издания" на Apple Watch - 6 и SE, а в момента тече презентацията на новите Айпади.

При представянето на новата функция на Apple Watch 6 компанията обяви, че започва партньорство с научни екипи в опит да проучи как получената чрез нея информация може да се използва при изследването на заболявания като астма и Ковид-19. Надеждите са да се открие начин ниските нива на кислород в кръвта да се използват като предупредителен сигнал за Ковид-инфекция.

Друга новост в серия 6 е постоянно включеният висотомер. Към момента е обявена само цената за САЩ - базовият модел е 399 долара.

Koмпaниятa от Купертино не лансира нов іРhоnе нa ceптeмвpийcĸитe cи cъбития, както се очакваше - това се отлага за октомври. Oчaĸвa ce нoвoтo ycтpoйcтвo дa бъдe пъpвият іРhоnе, ĸoйтo пoддъpжa cyпep бъpзa 5G бeзжичнa тexнoлoгия. 

Още утре обаче ще бъде даден достъп до последната актуализация на операционната систева за Iphone - iOS 12.

Днес бяха представени два нови iPad-a - версия 8 и ново поколение iPad Air.

Основният iPad получи процесор A12, използван в iPhone XS през 2018 г. и поддръжка за клавиатурите и стилуса Apple Pencil. Цената на таблета започва от 329 долара, продажбите започват на 18 септември.

Актуализацията на по-скъпия iPad Air се отрази не само на вътрешните компоненти, но и на дизайна. Екранът е с размери 10,9 инча по диагонал и има резолюция 2360 на 1650 пиксела. За разлика от iPad Pro, на Air липсва Face ID и вместо това използва скенер за пръстови отпечатъци в бутона за захранване.
   
Заедно с iPad Air, Apple представи новия процесор A14, базиран на 5nm процесор. Той има шест изчислителни ядра (четири с ниска мощност и две с висока мощност), четириядрен видео ускорител и два различни копроцесора за ускоряване на алгоритмите за машинно обучение. Новият iPad Air използва USB-C вместо Lightning, точно както iPad Pro от 2018 г. Таблетът започва от $ 599 и ще се доставя през октомври.

Apple е комбинирала своите платени услуги, включително Music, TV + и Arcade, в един абонамент, който ще носи името Apple One, и ще има цена между 14,95 и 29,85 долара на месец.

 

Ключови думи:

технологии, Епъл, Apple

Още по темата