facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Медии

Депутат издейства глоба на зрители на "Нова телевизия"

От 1 юни вероятно ще се отворят и театрите при запълване на 30% от местата
5 019
 Илияна Кирилова
Нона Йотова

Зрители от публиката на предаването "Като две капки вода" на Нова телевизия ще бъдат глобени за това, че не са били с маски по време на заснемането му. Санкция ще има и за организаторите на шоуто. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев в парламента, след като депутатът Нона Йотова му зададе въпрос защо се допускат двойни стандарти в противоепидемичните мерки. От размяната на реплики в пленарната зала се разбра, че здравните власти са приели за сигнал парламентарното й питане, тъй като нямали възможност да следят всичко.

Въпросът на Йотова е за предаването, излъчено на 11 май. "В деня, в който излезе вашата заповед за провеждането на театрални и музикални представления с ограничението това да става само на открито, при разстояние помежду им и до 30% публика, в ефира на национална телевизия бе излъчено предаването "Като две капки вода". В закрита зала, с публика. Очевидно имаше гости без маски и изглеждаше, че изискваното разстояние не е спазено", посочва тя и пита има ли разрешение на РЗИ за присъствието на публика.

Ананиев потвърди, че столичната инспекция е издала разрешение предаването да бъде записано с публика при спазване на противоепидемичните мерки. На следващия ден след излъчването продуцентът Маги Халваджиян обясни в профила си във "Фейсбук": "Капацитетът на студиото е 520 души. Снощи в залата публиката беше 100 човека. Това дори не е 30 процента. Това е под 20 процента. Второ: Всички в залата бяха седнали през 1 стол и разстоянието беше над метър и половина".

Внимателен преглед на записите обаче след въпроса на Йотова е показал, че на места изискваната дистанция не е спазена и отделни зрители са без маски. Затова столичната РЗИ ще издаде наказателно постановление на организаторите и индивидуални глоби на отделни физически лица, съобщи Ананиев. Глобите за неспазване на противоепидемичните мерки са от 300 до 1000 лв.

Нона Йотова пък специално подчерта, че не пита от дребнавост, а защото много нейни колеги са почувствали, че има двойни стандарти. Актьорите сме най-дисциплинирани, увери тя. "Имаме нужда от възстановяване на нормалната дейност на сценичните изкуства на закрито. Работим по този въпрос. Без да казвам сега дата, скоро ще дадем възможност да влезем в театрите и оперите. Разбира се, при определени санитарно-хигиенни и други противоепидемични мерки'', обеща й министърът. По-рано премиерът Борисов заяви, че се надява театрите да отворят от 1 юни при запълване на капацитета до 30%.

 

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

МФ не иска да сложи таван на високите такси на банкоматите

18.09.2020

МИЛА КИСЬОВА

946 7
Епидемичната обстановка ще бъде удължена до края на ноември

18.09.2020

Обновена

2835 27
Учители от Ловеч, Добрич и Стара Загора са с Ковид-19

17.09.2020

Обновена

3483 19

Коментари

дъртреалист

Имах нещастието да слушам точно в този момент радио...

Догади ми се...

Nashenec

Че то на брифингите си онези от щаба излизат без маски. Да не говорим за Народното събрание или за заседанията на правителството.

Минувача
снимка на Минувача

Доживяхме да разберем, че и Нона може ДС се изказва.

bay Dragan

Интересни проблеми решават т.н. народни избранници. 

Rendeto

Мис Бона Йотова била депутат ... и то от БКП ... ? Жестоко. Жестоко. Жестоко. И глобила "Капките" ?

Вече съм сигурен че и последната нередност в тая държава е изправена.

Сократя

Всичката Нона втасала...

https://bazar.bg/obiava-20554836/greben-grebenche-2

Каспър

Мързи мъ да чета и диря, та да питам някой знаещ...
Ако към момента на гледането в съда на дело де обжалвам наказателно постановление за адмистративно нарушение, то вече не е нарушение, демек закона по който съм сгафил веке е отменен, шъ мъ наказват, или не?
питам, щот мерките падат една след друга и...

дъртреалист

По начало обявяването на епидемия е незаконно.

От там и мерките са незаконни. 

Да не говорим, че медицински са несъстоятелни.

Цялата криза, която правителството създаде, е резултат на поредица от грешни управленчески решения.

При вземането на които бяха игнорирани експертите.

Защото така правят калинките. 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш