facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Три лаборатории потвърждават отравянето на Навални с новичок

Макрон призова Путин да изясни случая
Обновена
4 171
 РИА Новости

Германското правителство разпространи съобщение, че три независими лаборатории са потвърдили, че руският опозиционер Алексей Навални е отровен с новичок. Правителството е предоставило резултатите на изследванията на Навални на шведска и френска лаборатория, които са потвърдили заключението на германската.

Навални се намира в берлинската болница "Шарите". Преди няколко дни бе изведен от изкуствена кома. Тогава "Шпигел" съобщи, че пациентът е комуникативен и си спомня детайли преди да колабира в самолета от Томск за Москва. Лекарите  са изключили Навални от апарата за изкуствено дишане и днес съобщават, че от време на време той става от болничното легло.

Организацията за забрана на химическите оръжия също води разследване за Навални. "Отново призоваваме Русия да изясни случилото се с г-н Навални. Продължаваме да поддържаме контакти с нашите европейски партньори", пише в съобщението на германското правителство. 

Президентът Макрон лично е съобщил в телефонен разговор с руския си колега Путин, че френска лаборатория е потвърдила отравянето  на Навални с новичок, съобщи РИА Новости, позовавайки се на Елисейския дворец. Макрон е призовал Русия да проведе щателно разследване и е добавил, че Франция е солидарна с Германия по отношение на стъпките, които трябва да се предприемат в тази ситуация. 

  Пресслужбата на Кремъл съобщи, че Путин е подчертал, че обвиненията "са голословни, необосновани и неуместни".  Той отново е заявил, че за нуждите на разследването Русия трябва да получи биоматериал и резултати от изследванията на Навални, както и да се установи сътрудничество с руските лекари.

  111

  Влез или се регистрирай за да коментираш

  Още

  Навални е отровен с новичок още в хотела в Томск

  17.09.2020

  Обновена

  8924 164
  Навални иска да се върне в Русия

  15.09.2020

  Обновена

  5216 87
  Навални е в съзнание и разказва детайли от случилото се

  10.09.2020

  Обновена

  10084 75

  Коментари

  Страници

  Boris65

  Жалко, че не дават на руснаците пробите. Строго секретно! 

  vrana2

    Колко секретно? Щом са раздали пробите на Сульо и Пульо, кое му е секретното?

  stormbringer99

  Пробите.са.дадени на руснаците!!! 

  DrRigid

  ☺️

  DrRigid

  Евтино им излезе политическата реклама: три хапчета за разхлабване, и два резервоара бензин.

  stormbringer99

  Рай за путинофилите!!! 😆

  Dani Kirilov
  снимка на Dani Kirilov

  Винаги ми е било любопитн да узная как се открива нещо, което има само име. Още повече съвсем нова версия на същото това нещо, което има само име. Все едно да си чувал за камила, но никога да не си виждал такова животно, и като видиш слон да кажеш - "я, камила!"

  stormbringer99

  Еееее , Дани , хайде сега. Бай Тошо 30 години ви хранеше с комунизъм. Де си го видел? Хохохооооо......

  Кирил Данаилов

  Като не искат "Северен поток 2" да си кажат. Ама е някак немъжко да си прикриват отказа с посирането на един руски наркоман. А тантето уж имаше топки.

  редник

   и франска лаборатории, 

   

  Мнението на тази фрАнска лаборатория вероятно е най-меродавно...

  magina7

  Правилното определение е,"натровен".

  duzov2

  Много нефелен се оказа този "Новичок"! Ни Скрипалови, ни Навални успя да отрови!

   

  Един "Новичок" не могат да направят като хората! Пфу!

  Meto_ot_Interneto

  И на сто лаборатории да изпратят пробите, те ще потвърдят същото. Проблемът е, че Германия отказва да ги прати на Русия. Очевидно немскиъе власти нямат никакво желание и  интерес от репението на проблема.

  Sine_metu

  Пон., 14/09/2020 - 12:01 (нов)

  Кирил Данаилов

  Като не искат "Северен поток 2" да си кажат.

   

  И Путин това иска. И за нас е добре, както съм споменавал.

  Но германците се опъват, щото бецален. Търсят повод за форсмажор

  Begemot
  снимка на Begemot

  Много специален този Новиччок.  БОВ, което не убива и не убива.  Може и да има нещо "от групата " на БОВ Новичок ( каквото и да значи това)  в пробите на Навални.  Как е попаднал този нефелен Новичок в Навални ( или само в пробите му) е отделен въпрос.

  Но да се приеме, че Путин е разпоредил да се отрови Навални с Новичок, означава да признаем, че той, Путин, е клинически идиот. Който  а/ не си дава сметка за последствията от своите действия; б / използува 3 пъти подред едно и също неработещо вещество, което обаче е проследимо и  попада под забрани за химическо оръжие ; в/ не са му известни други методи за борба с политически противници, освен тяхното отравяне, публично и доказуемо.

  Може да харесвате Путин, може хич да не го харесвате - всеки има право на мнение. Но такъв клиничен идиот, такъв супер тъп  та чак вдлъбнат тип Путин не е. Ами не е.

  Agent_Provocateur

  👍

  stormbringer99

  Чак толкова колкото го описваш не е. Но отчасти е .

  geo_19

  Германското правителство разпространи съобщение, че три независими лаборатории са потвърдили, че руският опозиционер Алексей Навални е отровен с новичок.

  ------

  Няма такова нещо "Новичок" както "Сега" ни съобщава. Дори и "Медуза" не твърди, че е Новичок :

   

  Наличие яда из группы «Новичок» в организме политика Алексея Навального подтвердили исследования лабораторий Франции и Швеции. Об этом заявило правительство Германии.

  -----

  То и група "Новичок" няма според официалната класификация на ОСХО... но пък как добре по руски звучи "Новичок"

   

  Пък какво да кажем за предишното твърдение, че това е някакъв неизвестен и по-токсичен вариант на "Новичок":

   

  Немецкие издания Die Zeit и Der Spiegel со ссылкой на источники писали, что Навальный был отравлен новой, более сильной версией «Новичка», об использовании которой ранее где-либо не было известно. 

   

   

  Интервал

  Докога с тоя цирк? Дори по соц време пропагандата не беше толкова примитивна 😕

  KTP

  Дори по соц време пропагандата не беше толкова примитивна

  Удивително е но си абсолютно прав. Разчиствах един таван и попаднах на стари броеве на вестници и списания... от 1986 до към преди промените. Зачетох се. За съжаление мога да потвърдя че журналистиката и пропагандата от този период са поне две нива над сегашната примитивна робовладелска пропаганда. Отстъпват само по визия, но по излагане на факти, логически конструции, разсъждения и внушения /да, това е пропаганда все пак/ са в пъти по-добри. Няма "хайли лайкли" и няма "вервай ми щото ние сме добрите"... има тълкуване на фактологията с цел накланяне на везните, но такова като сега, да се пренебрегват неудобните факти и откровенно да се лъже - такова няма. 

  Който не вярва да се разрови и да почете. 

  Мисля библиотеките все още пазят броеве от онова време. 

  Срам за нас докъде си позволихме да паднем и деградираме... 

  При това предимно посредством автоцензура и нагаждачество...  

  Дзопино

  ктр 👍

  mamut

   Да добавя много интересна статия и звучи правдоподобно: https://glasove.com/categories/na-fokus/news/veche-e-izvestno-koy-e-iskal-i-e-imal-vzmozhnost-da-ubie-navalni.

  За таз девойка Мария Певчих в статия за която съм дал линк   вчера и по руските новини говориха , та и кадри показаха.

  Статията звучи много правдоподбно.

  geo_19

  А пък "Дневник" ни съобщава:

   

  Следи от нервнопаралитично вещество от групата "Новичок" са открити в организма на руския опозиционер Алексей Навални и от още две лаборатории - в Германия и Швеция.

  ----

  Значи не е открито никакво вещество, а само следи? 

  Сгугню
  снимка на Сгугню

  3 лаборатории, другари!

  ТРИ!

  Лъжат ли, другари, лъжат ли безобразно?

  Или?

   

  Психологията на форумният русофилиат е такава, че и сам Путин лично да потвърди, че Навални е отровен с Новичок, те ще отрека и оспорят.

  KTP

  Или?

  Кешират.

  Залагам на второто... щото със сигурност пробата е получена в лабораторията примерно по пощата или е доставена, а не е взета от пациента, и съответно в протокола, доколкото съм работил с акредитирани лаборатории /а аз съм работил с 5 или 6 такива/, пише нещо от сорта "пробата е доставена в лабораторията от клиента в такъв и такъв вид...", щото това се изисква по акредитация, да пише как е взета пробата /метод, време и пр/, как е консервирана /вещества, количества, температурен режим/, как е транспортирана и доставена /съхранение, температура, налягане, опаковка/ и съответно кой е приел пробата в лабораторията.

  И накратко това означава че резултата нищо не означава, щото "клиента" може да е добавил всичко в пробата преди да я изпрати или достави... и лабораторията си измива ръцете, прави изследвания, пише протокол и прибира парите. 

  Или Кешира. 

   

  Boris65

  3 независими натовски ейропейски))) 

  mamut

  да така е и при пробите с допинга е така ако се спазва процедурата.

  Дзопино

  Сега тази дискусия е безсмислена. Те че са го открили са го oткрили, спор няма. Въпроса е какво са им пратили на тези лаборатории? Доколко може да сме сигурни че това е директно взета кръв от Навални? Да приемем че това е наистина неманипулирана кръв от навални, тогава къде е отровен и как - в русия или в германия? Няма какво да си кривим душата - сумати западни служби биха се намесили и отровили или манипулирали кръвта му за да излезнат подобни резултати. Да се трови в русия навални с такова вещество е безумие.  На запад обикновено се наема някой луд който му тегли един куршум и проблема се решава - който го интересува да проследи съдбата на десни политици в австрия или холандия. Не виждам защо биха използвали такава отрова. 

  Случаят с Литвиненко е аналогичен - кой луд ще използва плутоний който се открива и проселдява до произхода му много лесно. Защо някоя служба би прибегнала до подобен метод при наличие на много по прости и ефикасни методи? 

  Dani Kirilov
  снимка на Dani Kirilov

  3 лаборатории, другари!

  ТРИ!

  Лъжат ли, другари, лъжат ли безобразно?

  Или?

   

  Казва ли ти някой, другарю! Аз следя твоето раздвоено другарско съзнание, ти на лабаратории не вярваш, така че и да са пет - се тая.

  paragraph39

  СГУГНЮ,

  /:/ Психологията на форумният русофилиат е такава, че и сам Путин лично да потвърди, че Навални е отровен с Новичок, те ще отрека и оспорят.

  .........................................................................................................................

  Разбира се, че ще отрекат!

  И аз отричам- вече сума време!

  Защото, щом Навални е ЖИВ, значи НЕ е отровен- може само да е ТРОВЕН или НАТРОВЕН/вкл. самонатровен/, но не и ОТРОВЕН!

  Страници

  Влез или се регистрирай за да коментираш