Медия без
политическа реклама

Гръцки търговци се оплакаха от нелегален внос на наши стоки

21 Май 2022
БГНЕС

По настояване на търговците от Серес на граничния пункт Промахон започват силен контрол на вноса на стоки от България, съобщи БНР.

Гърците не спират да пътуват до България, за да се снабдяват със стоки и бензин. Нелегалният внос на стоки от България нанася огромни щети на търговците в района на Серес, съобщават от Търговската камара. При мерките съвместно с Държавната агенция по контрол на стоките на граничния пункт Промахон ще действа постоянен екип, съобщава нашето национално радио. Председателят на Търговската камара в Серес Атанасиос Малиара съобщи, че Съюзът на търговците се опитва от няколко години да води борба с нелегалния внос на стоки, които в повечето случаи били некачествени, но се продавали на ниска цена и това привличало клиентите.

И в други погранични райони в близост до българската граница като Драма, Комотини и Ксанти търговците се оплакват, че забелязват рязък спад на оборота, защото гърците си пазаруват в България дори и хранителни стоки. "Поне един път на седмица пътуваме до България, защото там повечето стоки са на половин цена", съобщават гърци.

В България същото правят много хора, които пътуват до пазарите в Турция.

Ключови думи:

Гърция, граница, бензин, храни

Още по темата