facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Просвета

Борисов разреши изпращането на абитуриентите

МОН и МК ще изготвят протокол с противоепидемични изисквания как точно да става това
2 119
 Министерски съвет

В типичния си стил и само след една среща с недоволни зрелостници премиерът Бойко Борисов разреши на абитуриентите да бъдат изпратени от училищата си през настоящата учебна година. За целта  министерството на здравеопазването и министерството на образованието ще изготвят протокол с противоепидемични изисквания как точно да стане това. Решението беше взето след среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас, съобщиха от правителствената информационна служба.

Само преди ден от МОН препоръчаха зрелостниците да спазват правилата и коментираха, че смисълът на изпращането не е просто броене до 12, а предаване на училищното знаме, което може да се случи и виртуално.

Днес премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което го молят да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България.

„Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години“, отбелязват в писмото си до премиера Борисов зрелостниците. Те специално подчертават, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал. „Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това“, се посочва още в писмото.

От правителствената пресслужба съобщават, че по време на разговора с премиера двете дванайсетокласнички отново са изразили желанието на своите съученици да проведат в двора на училището си тържествено изпращане на завършващия випуск, което се състои в края на всяка учебна година. Те са заявили още, че имат готовност и желание да предложат на своето училище различен подход за завършването тази година, с което едновременно да бъде спазена традицията и да се съблюдават противоепидемичните мерки.

Премиерът Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев протокола да бъде изготвен в най-кратни срокове и да бъде изпратен до директорите на всички училища в страната, които изпращат своите зрелостници в края на настоящата учебна година. В срещата участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

Ключови думи:

изпращане, абитуриенти
19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Абитуриенти и служители на дискотека в Пловдив са с коронавирус

07.07.2020

1796 7
Карантина за над 100 души заради заразен абитуриент

30.06.2020

3344 1
МОН препоръча да се отложат баловете на абитуриентите

23.06.2020

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

4097 10

Коментари

maestrata

А Главния абитуриент-кога ще Го изпращаме?🏃

bay Dragan

Ох , вече се страхувам , че ТОЙ няма да ми разреши да спя със съпругата си.

geni1

Днес премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което го молят да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България.

Да живее новия крал !

Michael
снимка на Michael

Една френска революция ..., но кой ще яде пасти? Идеи?

маодънпин

ТОЙ разреши !!!!

На колене пред НЕГО !!!

Сега всяко училище да изпрати по две 

девойки в минсъвета , нека ГО в уста целунат, за благодарност де.

Белким прехване.

Глупости. Боговете са безсмъртни.

Ан.Титролски

да имаме възможността да отброим до 12

Няма как народен човек като ББ да устои на това толкова умилително-народно щение. 😅

Slava
снимка на Slava

Щом не са си поискали и МОЛовете👀

Wolf ACE

Взе ми думите от устата!

Тия, собствениците, какво се офлянкват?! Да взима и да пишат като едни казаци на Султаня /е, без да го псуват, де, че ша му вдигнат кръвното/..

Може и да му пратят 2-3 по-засукани служителки да му пипнат мускула и - хоп, готово. От утре МОЛ-овете са отворени за радост на мало и голямо..

Те, нещата, са толкова абсурдно безпринципни, че на никой няма да му направи впечатление, пък и мисирките ще го питат само за метрото и дъгата...

 

П.С. Снимката, снимката.... Всички ученички чинно омаскировани, богоизбрания и палетата -тц. Кой въобще не носи маска, кой за подложка на масата я ползва... и на никой няма да му направи впечатление.. така е в завършения Абсурдистан..

Хулиган

Основно за същественото изпращане на абитуриентите Той от години им е приготвил Терминал 1 и 2...

http://www.drago.info/index.php/2017/11/09/inteligentna-nacia/

Aniki

 да имаме възможността да отброим до 12

Телешкото възторжие с което завършващите броят без да осъзнават, че да се брои радостно понеже са минали най-хубавите и безгрижни години, показва единствено липса на яснота къде се намират. Повечето го правят по инерция, понеже предните и те така.

 

 

dobadoba

Много е оклюмал Влади на снимката.

⚓️

Каспър

Що красавиците са с маски а пасмината нелицеприятни не са?

Johnny2965

Премиерът да не престанал да спортува? Предполагам, че ширината на талията му не е плод на оптическо изкривяване поради широкия ъгъл на обектива.

nebenebe

От кройката на ризата е.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Значи не е проблем да се проведат и матурите и приемните изпити за вузовете.

А ся бройте.

levent

Абитуриентският им бал да бъде бал с маски, като този в карнавала на Венеция, Венецианци не можаха да проведат карнавала, за да не бъде нарушена традицията тази година щафетата да я поемат българските абитуриенти

levent

Понеже изоращането на абитуриентите е едно от най-значимите събития на българската култура, разбираемо е да бъде разрешен от великия и благосклонен премиер. След като ги изпратят броейки до 12, мнозина от абитуриентите озовават в незнайните висини на нищото, неизмерима с числа но до тогава надеждата е голяма. Мисля че няма да е зле изпращането на абитуериентите и балът да бъдат включени в списъка на ЮНЕСКО за културното наследство " intangible cultural heritage"

sega_reader

Борисов нека разрешава абитуриентските балове, но от централен софийски затвор, където му е мястото.

nebenebe

Скоро без разрешение от Барисаф не мойм пръдна. Пардон!

..................

А ентусиазираните младежки не знаят какъв ги чака.

 

Влез или се регистрирай за да коментираш