facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Валери Симеонов готви пореден съкрушителен удар срещу хазарта

Казина, бинго и ротативки да има само в петзвездни хотели и 10 големи курорта, предвижда нов законопроект на патриотите
3 700
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Депутатът Валери Симеонов отново се прицели в хазартния бизнес. Този път ударът му е насочен към казината и игралните зали, които никнат като гъби след дъжд - особено в по-бедните квартали на големите и в малките градове.  

Симеонов с още неколцина свои съпартийци от НФСБ е внесъл законопроект, който предвижда масово закриване на "домовете на порока", в които хората се забавляват с рулетки, ротативки, бинго и подобните им игри, като залагат пари.  Зали за хазарт да има само в петзвездни хотели, в 10-те най-големи български курорта - от "Албена" и "Слънчев бряг" до "Боровец" и Банско, и в около граничните КПП-та, предлагат депутатите. Всички останали игрални домове трябва да изчезнат до 2025 г.  Смисълът е, че бедните трябва да бъдат предпазени от порока, а богатите, ако искат - да има къде да залагат и да губят пари.

Следващите пет години ще са нещо като гратисен период, за да могат фирмите постепенно да затворят бизнеса си, се посочва в мотивите към законопроекта. 

Плавното закриване има за цел също така да предотврати внезапната загуба на приходи от хазарт за бюджета и да предпази държавата от евентуални съдебни претенции на засегнатите бизнесмени за причинени вреди и щети.

Изчезването на местата за залагания ще е постепенно и за да се даде време на пристрастените към хазарта да преборят зависимостта си, обясняват авторите на проекта.

 

Вече се появиха първи коментари, че масовото затваряне на казина и игрални зали ще направи голяма услуга на онлайн залаганията и на държавния тотализатор, който от скоро получи монопол върху моментните лотарийни игри. 

 

ВТВЪРДЯВАНЕ

Именно Валери Симеонов бе основата на атаката срещу частните лотарии, започнала още през 2018 г.  В началото лидерът на патриотите искаше да забрани рекламите на хазартни игри по телевизиите и да ограничи прословутите скреч талони с награди, които се продаваха масово. Идеята му беше талони за търкане да има само в залите, където и без друго се организира хазарт игри - там, където има рулетки, покер, ротативки,  зали за бинго, кено и прочее.

В крайна сметка идеите на Симеонов претърпяха огромни трансформации и с подкрепата на ГЕРБ мнозинството в парламента забрани със закон процъфтяващите частни лотарии, които носеха огромни печалби на фирмите на Васил Божков.

Наскоро се разбра, че Българският спортен тотализатор смята да върне продажбите на скреч талоните в големите търговски вериги. 

 

КЪДЕ

Депутатите от НФСБ начело с Валери Симеонов предлагат игрални домове да има само в:

- зоните на КПП-тата, на не повече от 20 км от границата,

- в 5-звездни хотели

- в големите курорти  - Албена, Златни пясъци, Св. св. Константин и Елена, Елените, Слънчев бряг, Дюни, Приморско, Пампорово, Боровец и Банско

Целта е да не се пречи на т. нар. луксозен хазартен туризъм.


 

Ключови думи:

Валери Симеонов, хазарт
12

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Антон Хекимян и Венелин Петков съдят за клевета Валери Симеонов

13.07.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

4888 18
Управляващите дават на шефа на НСО да решава кой да бъде охраняван

09.07.2020

2677 10
Корумпираната власт се храни от неясни закони

Коментари

Миша

Бачо Валери от една страна е прав. Тези квартални казина и бинго зали са излишни. Но някои няма да престанат да играят комар - ще минат на нелегални или онлайн игри👿

HUMANOID
снимка на HUMANOID

5 години са прекалено много (защо трябва да чакаме цели 5 години)

хазарта "произвежда" само престъпници и много полудели хора,

за което после се харчат пари от нашите плащани данъци и такси...

Zahary Petrov

От друга страна в кварталната кръчма се играе покер почти всяка вечер ... Не ви трябва зала за да залагате, ако ви влече.

vasilevil

Вече и децата разбраха че тоя селски тарикат играе под свирката на герб.

Каубой
снимка на Каубой

А някой си мечтае за червени свирки. Коя, ставай страна или варшавянка? или ако ли паднем неравен бой...

vasilevil

Сините реститутски свирки са най сладки.

Rendeto

Има вярно в това - около тия квартални казинаи бинго зали неминуемо се завърта и крими контингента - лихварство, наркотици, проституция ... Да се махат. Ако Валери успее да направи и това - ще спечели уважение, въпреки че е страшен катил иначе.

Каубой
снимка на Каубой

Браво! Лас вегас беше клоака на мафията. На секи ъгАл казино в Родината. Ко праим, перем пари от наркотоки, май?

Solace

Като гледам как съкруши хазарта - не знам какво очаква. Съкрушителните удари са насочени към конкретни хора, не към бизнеса като цяло.

Ако искаш да "удариш" хазарта - забраняваш игрите със закон. Иначе просто пренасочваш паричните потоци. С умисъл (може и с облага!), вероятно...

Хулиган

Когато те управлява шайка престъпници, зад всяко уж народополезно дело винаги търси далаверата.

Ако все пак не я съзреш, значи си непоправим наивник.

Наивниците също имат своето право на щастие...

http://www.drago.info/index.php/2018/05/05/nsbop/

Sine_metu

5 години „гратис“ са много. Клоаките трябва да се разкарат до края на 2021

марк

 

 

 

                                 Сините реститутски свирки са най сладки.

 

                  Според моите наблюдения тези свирки са по скоро лумпенски.

Влез или се регистрирай за да коментираш